Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΓΚΥΡΗ ΕΙΔΗΣΗ



 Παρακάτω είναι οι απαντήσεις του επικεφαλής της Αριστερής Παρέμβασης, στις ερωτήσεις που στάλθηκαν από την εφημερίδα του κ. Βωβού, δημοτικού συμβούλου της δημοτικής αρχής. Με κίτρινο είναι τα κομμάτια που κόπηκαν από την εφημερίδα και με γαλάζια υπογράμμιση όσα προστέθηκαν. 
Τα συμπεράσματα δικά σας.
                                                                   Ερωτήσεις
  1. Δημοτικά τέλη: λειτουργούν ανταποδοτικά για τον δημότη? Χρήζουν μεταβολών?
Τα δημοτικά τέλη είναι αντιλαϊκοί φόροι. Είναι δυσβάσταχτοι, αφού δεν υπολογίζονται με βάση αντικειμενικά κριτήρια, αλλά με τα τετραγωνικά της κατοικίας  και οι συντελεστές που καθορίζονται από τη δημοτική αρχή είναι ψηλοί. Δε λειτουργούν ανταποδοτικά για την καθαριότητα και το φωτισμό, αλλά η δημ. αρχή τα εκμεταλλεύεται και για άλλους σκοπούς.  Απαιτούμε άμεσα κατάργηση των δημ. τελών για άνεργους, άπορους, όσους είναι κάτω από το όριο φτώχιας. Αγωνιζόμαστε να μη φορολογείται η λαϊκή κατοικία
  1. Καθαριότητα: Χρειάζεται βελτίωση ο τομέας? Πώς θα μπορούσε να βελτιωθεί, μόνιμα και όχι αποσπασματικά? 
Η παράταξη της δημ. αρχής έχει ευθύνες που δεν υπάρχει σωστή καθαριότητα στους δρόμους και τους δημόσιους χώρους και τακτική συλλογή των οικιακών απορριμμάτων. Εφαρμόζει τις περικοπές και τη μείωση του προσωπικού των μνημονίων κυβέρνησης- Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ. με επιπτώσεις και στον τομέα της καθαριότητας.  Είμαστε αντίθετοι  στο σχεδιασμό για την παράδοση της στη διαχείριση των απορριμμάτων από ιδιώτες, που θα φέρει εκτόξευση των δημοτικών τελών. Χρειάζεται η ανακύκλωση να λειτουργήσει σωστά, να επεκταθεί και να βελτιωθεί, ώστε να είναι εύχρηστη για τους κατοίκους. Ριζικός επανασχεδιασμός, ώστε να μην παράγεται και απορρίπτεται τόσο πλαστικό,  μείωση, πρόληψη απορριμμάτων από τη συσκευασία- κατανάλωση. Διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση. Προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας,  όχι στα εργοστάσια καύσης.
  1. Δημόσια Υγεία: Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο, πώς θα μπορούσες να ανακουφίσεις τους συμπολίτες σου στον σοβαρότατο αυτόν τομέα?
Δεν υπάρχει κανένας σωτήρας που θα σώσει το λαό από μόνος του. Μόνο ο συλλογικός αγώνας θα επιβάλλει κοινωνικές αλλαγές, άρα και στο σύστημα υγείας.
Εμείς παλεύουμε για ένα δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας  χωρίς διακρίσεις  με βάρος στην πρόγνωση-πρόληψη και ασφάλιση για όλους. Να ανοίξουν άμεσα οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ στη γειτονιά μας με όλες τις ειδικότητες και να δέχονται χωρίς αντίτιμο όλους τους κατοίκους.
 4. Κοινωνική Πολιτική: Τι σημαίνει για σένα κοινωνική πολιτική?
Κάθε άνθρωπος να έχει δικαίωμα σε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, στέγη, τροφή, περίθαλψη. Σημαίνει να έχει σταθερή δουλειά, να αμείβεται σωστά, να έχει δικαίωμα σε δωρεάν παιδεία, μετακίνηση, πρόσβαση στον πολιτισμό. Σημαίνει ότι δεν θα μας κλέβουν τον πλούτο και τη ζωή τοπικές εξουσίες, κυβερνήσεις και τρόικα για να πλουτίζουν με τη φτώχεια των πολλών οι λίγοι.
  1. Ποιες θα είναι, εφόσον εκλεγείς δήμαρχος, οι τρεις πρώτες προτεραιότητές σου?
Εργασία -πρόνοια- υγεία- παιδεία-πολιτισμός, δωρεάν κοινωνικά αγαθά.  Εφόσον η Αριστερή Παρέμβαση Βύρωνα, έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας σημαίνει ότι με το λαό του Βύρωνα θα οργανωθούμε και θα διεκδικήσουμε την πόλη που μας αξίζει και τον πλούτο που παράγουμε. Μαζί και με το άλλο λαϊκό κίνημα θα ξεφορτωθούμε όλους όσους μας εκμεταλλεύονται, την Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ.  κυβερνήσεις ,δημοτικό και τοπικό κατεστημένο. Θα αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που δίνει η ανθρώπινη εργασία, για την ευημερία του λαού, θα μπορούμε να περπατάμε και να είμαστε πιο αισιόδοξοι και χαρούμενοι.
Για την Αριστερή Παρέμβαση Βύρωνα
Ο επικεφαλής για τις δημοτικές εκλογές
Σταύρος Τζιορτζιώτης.