Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΖΙΟΡΤΖΙΩΤΗ


12 κινήσεις πόλης της Αττικής, μέχρι τώρα, δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στον εκπρόσωπο της Αριστερής Παρέμβασης Σταύρο Τζιορτζιώτη, που δέχτηκε επίθεση και τραυματίστηκε στη συνεδρίαση της επιτροπής περιβάλλοντος του δήμου από τον πρόεδρο της. Συνδέουν το γεγονός με την αντιδημοκρατική στροφή των δήμων και τον θάνατο κατοίκου που συμμετείχε σε παράσταση στο δημοτικό συμβούλιο Περιστερίου και δηλώνουν : " Αυτές οι πρακτικές όχι μόνο δεν θα γίνουν ανεκτές αλλά θα πάρουν και την πολιτική απάντηση που τους πρέπει. Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα θα συνεχίζουμε να εκφράζουμε τη γνώμη μας, και να πρωτοστατούμε σε κάθε μικρή και μεγάλη κοινωνική μάχη για τις ανάγκες και τα δικαιώματα των κατοίκων.'

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης παρακάτω .
Επίσης δείτε και την ιδιαίτερη ανακοίνωση της κίνησης Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Περιφέρεια Αττικής εδώ




Ανακοίνωση για την επίθεση στον Στ. Τζιορτζώτη

Την περασμένη Τετάρτη 3 Οκτωβρίου και κατά τη λήξη της συνεδρίασης της επιτροπής περιβάλλοντος του δήμου Βύρωνα, το μέλος της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα και επί κεφαλής του ψηφοδελτίου της κίνησης στις δημοτικές εκλογές του 2010 Σταύρος Τζιορτζιώτης, δέχτηκε απρόκλητη και τραμπούκικη επίθεση από το δημοτικό σύμβουλο της δημοτικής αρχής (που στηρίζεται από τη Ν.Δ.) Μενέλαο Ρεϊζίδη. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό του Σ. Τζιορτζιώτη και την μεταφορά του σε κλινική όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ του έγιναν και τέσσερα ράμματα στο μέτωπο. Ο τραμπούκος δημοτικός σύμβουλος πρότεινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής επιβολή προστίμων(!) από το δήμο και σε συλλογικότητες, φορείς και επιτροπές για ανάρτηση αφισών και πανό (!!!) και ο εκπρόσωπος της Αριστερής Παρέμβασης όπως ήταν φυσικό, διαφώνησε και αντιτάχτηκε, ενώ παράλληλα απαίτησε εύλογα να κρατηθούν πρακτικά και να καταγραφούν οι διαφωνίες. Ο Μ. Ρεϊζίδης επιτέθηκε φραστικά στο Σταύρο Τζιορτζιώτη για τις απόψεις που εξέφρασε και όξυνε την αντιπαράθεση.Με τη λήξη της συνεδρίασης και κατά την αποχώρηση του Σταύρου Τζιορτζιώτη μπήκε μπροστά του και χωρίς άλλη κουβέντα τον κτύπησε στο μέτωπο.

Λίγες μόλις μέρες πριν από το πρωτοφανές αυτό περιστατικό, άλλο τραγικό γεγονός διαδραματίστηκε μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου στη διάρκεια διαμαρτυρίας εκατοντάδων κατοίκων και μελών των τριών αθλητικών σωματείων της Χωράφας για το κλείσιμο του κολυμβητηρίου. Γονείς με τα παιδιά τους διαμαρτύρονταν για την περικοπή των κονδυλίων, η αδιαλλαξία του Προεδρείου που αρνήθηκε καν να τους ακούσει όξυνε εκρηκτικά την κατάσταση, ο εκπρόσωπος των γονέων Άγγελος Τσεσμελής που ζητούσε το λόγο αντιμετωπίστηκε απαξιωτικά με τραγικό αποτέλεσμα να πάθει έμφραγμα και να χάσει τη ζωή του.

Τα δύο περιστατικά δεν είναι τυχαία. Εντάσσονται στο συνολικότερο πλαίσιο έντασης του αυταρχισμού σε κάθε πλευρά της κοινωνικής και πολιτικής ζωής και στην καταστολή των λαϊκών αγώνων και διεκδικήσεων.

Την ώρα που η τρόικα εσωτερικού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ σχεδιάζει και υλοποιεί μέτρα άμεσου κοινωνικού αφανισμού για την εργαζόμενη πλειοψηφία και τη νεολαία, την ώρα που στοχοποιεί αντιλήψεις και αγωνιστές που τολμούν να έχουν διαφορετική άποψη από το ιερατείο της κυβέρνησης, που αμφισβητούν και αγωνίζονται ενάντια στον μονόδρομο της«σωτηρίας» της χώρας, δηλαδή της σωτηρίας του κεφαλαίου και των τοκογλύφων δανειστών της ΕΕ και του ΔΝΤ, εμφανίζονται τοπικοί πολιτικοί, υπερασπιστές αυτής της πολιτικής, που θεωρούν ότι είναι «ελέω Θεού» μονάρχες και πως η γνώμη τους είναι υπεράνω κριτικής ή αμφισβήτησης. Επιχειρούν με αυταρχικό και βίαιο τρόπο να επιβάλουν την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών. Μέθοδοι που βρίσκουν κάλυψη από τον αντιδημοκρατικό τρόπο λειτουργίας των δήμων και περιφερειών με τον «Καλλικράτη» και την αντιδημοκρατική αυταρχική μετεξέλιξη όλων των θεσμών του αστικού κράτους. Που συναντώνται,αλληλοσυμπληρώνονται και αβαντάρονται από τις πρακτικές των τωρινών κοντοκουρεμένων ζηλωτών που έλκουν την καταγωγή τους από τους πολιτικούς τους προγόνους την εποχή της ναζιστικής κατοχής. Μέθοδοι που χρησιμοποιούνται από κράτος και παρακράτος.

Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβερνητικής τρόικας, εκτός από αύρες χημικά ΜΑΤ και δυνάμεις καταστολής σε κάθε εργατική και λαϊκή κινητοποίηση,πάει χέρι-χέρι με την αντιδημοκρατική άσκηση εξουσίας από εκλεγμένους κατά τα άλλα εκπροσώπους σε διάφορα επίπεδα, που αδιαφορεί πλήρως για τις λαϊκές αντιδράσεις και αντικαθιστά την πολιτική αντιπαράθεση με τον αυταρχισμό, τη βία και τις επιθέσεις. Μέθοδοι που μαρτυρούν το φόβο τους από τις ανυπότακτες φωνές και από το ογκούμενο ρεύμα κοινωνικής διαμαρτυρίας που απειλεί να τους πετάξει στα αζήτητα.

Αυτές οι πρακτικές όχι μόνο δεν θα γίνουν ανεκτές αλλά θα πάρουν και την πολιτική απάντηση που τους πρέπει. Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα θα συνεχίζουμε να εκφράζουμε τη γνώμη μας, και να πρωτοστατούμε σε κάθε μικρή και μεγάλη κοινωνική μάχη για τις ανάγκες και τα δικαιώματα των κατοίκων.

Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας
 Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην περιφέρεια Αττικής

Ανυπόταχτη Πετρούπολη

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα
Αριστερή Παρέμβαση- Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα
Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας

Εκτός Σχεδίου-Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία

Εκτός των Τειχών-Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Αμαρουσίου
Κορτζίδης Χρήστος δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης

Κίνημα στην πόλη του Ζωγράφου

Μaχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής Δάφνης-Υμηττού

Μια Πόλη Ανάποδα-Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης

Πρωτοβουλία Κατοίκων στα νότια-ΠΡΩΚΑΤ