Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΠΕΥΔΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
 Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η οργάνωση Χρυσή Αυγή, εκμεταλλευομένη τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργαζόμενη οικογένεια και η ελληνική κοινωνία εξ αιτίας της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, προσπαθεί να ρήξη το δηλητήριο του ρατσισμού και του νεοναζισμού στην κοινωνία. Ιδιαίτερα στα τμήματα εκείνα που κτυπιούνται περισσότερο από την βάρβαρη πολιτική των μνημονίων του Δ.Ν.Τ.  και της Τρόικας. 
Ξεκίνησε κυνηγώντας τους αλλοδαπούς μικροπωλητές από τα πανηγύρια,  συνέχισε μοιράζοντας τρόφιμα και οργανώνοντας αιμοδοσία μόνο για Έλληνες, στη συνέχεια δημιουργεί γραφεία ευρέσεως φτηνής προσωρινής εργασία (ΟΑΕΔ για Έλληνες ). Πριν λίγες ημέρες αξιοποιώντας την παρουσία της στη  βουλή, βουλευτής της,  κατέθεσε ερώτηση και ζητά στοιχεία για το πόσα  παιδιά  και ποιων εθνικοτήτων  φιλοξενούνται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. Προφανείς ο ρατσιστικός σκοπός της.

Πρόκειται για μια κλιμακούμενη ρατσιστική και αντιδημοκρατική πολιτική που δεν πρέπει να περάσει. Ο Ελληνικός λαός που έχει εκατομμύρια παιδιά του να ζουν σε όλες τις χώρες του κόσμου δεν πρέπει να δεχθεί αυτή την νεοναζιστική πολιτική και πρέπει να γυρίσει την πλάτη στη Χρυσή Αυγή. Είναι κατάκτηση του Ελληνικού λαού και κατοχυρωμένο συνταγματικό δικαίωμα τα παιδιά που ζουν στη χώρα μας να μπορούν ισότιμα να φιλοξενούνται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και να φοιτούν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Η νομοθεσία και πρότυπος κανονισμός λειτουργίας  για τους Δημοτικούς Παιδικούς σταθμούς, δεν κάνει διάκριση σε κανένα παιδί που ζει στην ελληνική επικράτεια. Σύμφωνα και με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρο 214, παράγραφος 2)  Οι δημοτικές και κοινοτικές αρχές διασφαλίζουν το δικαίωμα πρόσβασης όλων των δημοτών και κατοίκων, χωρίς διάκριση, στη χρήση των υπηρεσιών που παρέχουν, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, γλώσσας, φυλετικής ή κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουν.
Τα στοιχεία που ζητά το υπουργείο εσωτερικών από τις διευθύνσεις των Δημοτικών Παιδικών σταθμών για τα παιδιά και την εθνικότητα τους δεν πρέπει να δοθούν και δεν πρέπει το υπουργείο να απαντήσει σε τέτοιες ερωτήσεις της Χρυσής Αυγής που υποκρύπτουν ρατσιστικές πολιτικές,  καλλιεργούν την μισαλλοδοξία μεταξύ των πολιτών που ζουν στη χώρα μας.
Καλούμε το υπουργείο εσωτερικών να αποσύρει το έγγραφο αυτό από τους Δήμους. Να μην δόσει τέτοια στοιχεία στη Χρυσή Αυγή. Να ενισχύσει οικονομικά τους Παιδικούς σταθμούς για να εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία τους. Καλούμε τους εργαζόμενους στους Παιδικούς Σταθμούς να ορθώσουν το ανάστημα τους και  να μην δώσουν ανάλογα στοιχεία από όποιον και εάν ζητηθούν  και να προασπιστούν  τα  κατοχυρωμένα συνταγματικά δικαιώματα,  την εύρυθμη δημοκρατική παιδαγωγική λειτουργία και το δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα των σταθμών. Καλούμε τη Διοίκηση του Ν. Π. των Δ.Π. Σταθμών όχι μόνο να μην απαντήσει στο έγγραφο αυτό αλλά να το επιστρέψει στο υπουργείο εσωτερικών ως απαράδεκτο.
Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να δημιουργηθούν καινούργιοι  Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και να γίνουν και οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να μπορούν να φιλοξενούνται τα παιδιά όλων των εργαζομένων οικογενειών χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.  
Κοιν: Υπ. Εσωτερικών, Υπ. Δ. Μεταρρύθμισης, Δήμαρχο Βύρωνα, Πρόεδρο Ν.Π. Δ. Π. Σταθμών, Συμπαραστάτη του Δημότη, Δημοτικό Συμβούλιο, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ ΟΤΑ, Συνήγορο του παιδιού.