Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

ΝΕΟΤΕΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Να αποσυρθεί τώρα η ασφαληστρική «μεταρρύθμιση»!

Οι μάσκες έχουν πέσει! Η «σεμνότητα» και η «ταπεινότητα» της κυβέρνησης της Ν.Δ., έδωσαν τη θέση τους στη λυσσασμένη επιχείρηση κατεδάφισης του ασφαλιστικού συστήματος και στις πολιτικές εύνοιας στο κεφάλαιο με απαλλαγή από τις υποχρεώσεις του και παραχώρηση σε αυτό λιμανιών, δημόσιων χώρων, της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, κ.α..
Το νομοσχέδιο που ψηφίζει η κυβέρνηση πλήττει όλους τους εργαζόμενους:
-Αυξάνει τα υποχρεωτικά όρια ηλικίας για όλους τους ασφαλισμένους (ΙΚΑ και λοιπούς).
-Μειώνει κύριες συντάξεις και τις επικουρικές.
-Τιμωρεί τις μητέρες με αύξηση των υποχρεωτικών ορίων ηλικίας.
-Κάνει βίαιη ενοποίηση ταμείων για ληστεία των αποθεματικών τους και καταβαράθρωση δικαιωμάτων κάτω και από τα δυσμενέστερα όρια που υπήρχαν.

Αυτά που δεν θίγει είναι τα κέρδη του κεφαλαίου, που αυξάνονται κάθε χρόνο. Μόνο οι τράπεζες, που οι αντιασφαλιστικοί νόμοι Ρέππα, Αλογοσκούφη μείωσαν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, είχαν κέρδη 5,9 δισ. € το 2007, αύξηση 65% σε σχέση με το 2006.
Κυβέρνηση, βιομήχανοι, τραπεζίτες, ΜΜΕ μας λένε ότι η «εθνική οικονομία» δεν αντέχει αυξήσεις στους μισθούς πείνας, των 600 και 700 ευρώ… Την στιγμή που συνεχώς αυξάνονται οι τιμές βασικών προϊόντων, τα εισιτήρια, τα τιμολόγια της ΔΕΗ, ο ΦΠΑ, μας λένε πως η ακρίβεια αντιμετωπίζεται… Ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία και παραχωρούν σε ιδιώτες κάθε δημόσιο ελεύθερο χώρο, ενώ μιλούν για «εθνικά» συμφέροντα.
Μας λένε πως τα ασφαλιστικά ταμεία θα καταρρεύσουν σε λίγα χρόνια λόγω έλλειψης εσόδων και «ξεχνούν» να μας πουν ότι από το 1950 μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις:
Έκλεψαν 60 δισ. € από τα αποθεματικά των ταμείων με την υποχρεωτική άτοκη κατάθεση τους, την περίοδο 1950-1982. Τα χρήματα κατευθυνόταν με «αναπτυξιακούς» νόμους σε ενισχύσεις του κεφαλαίου, ενώ τα ταμεία όταν χρειαζόταν χρήμα δανειζόταν με επιτόκιο μέχρι και 32%.
Έφαγαν 3,5 δισ. € στο χρηματιστήριο με την κατευθυνόμενη είσοδο των αποθεματικών την περίοδο 1999-2002.
Δημιούργησαν ζημιές 300 εκ. € στα ταμεία από την αγορά δομημένων ομολόγων από την οποία οι μεσάζοντες αποκόμισαν προμήθειες περί τα 50 εκ. €..

Μας κοροϊδεύουν ανοιχτά πλέον!
Η κυβέρνηση και οι πληρωμένοι δημοσιογράφοι προσπαθούν μάταια να εμφανιστούν ως η φωνή της κοινωνίας. Με ύπουλο τρόπο επιχείρησαν να στρέψουν εναντίον των απεργών της ΔΕΗ, των Δήμων και άλλων τις υπόλοιπες ομάδες εργαζομένων. Λένε ότι οι εργαζόμενοι φταίνε για την ταλαιπωρία που όλοι μας δοκιμάζουμε. Αυτό είναι ψέμα! Υπεύθυνη για τις αντιδράσεις είναι η πολιτική της κυβέρνησης, που εξωθεί τους εργαζόμενους σε δίκαιες απεργίες. Χρειάζεται άμεσα να ξεδιπλωθεί ένα κίνημα αντίστασης, ρήξης, ανυπακοής που θα ανατρέψει αυτήν την πολιτική και θα διεκδικήσει τα εργατικά δικαιώματα.

Να μη μασήσουμε στα ψέματα της Kυβέρνησης και των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης!
Όλοι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι θίγονται και πρέπει να είμαστε στους δρόμους, να ενωθούμε στον κοινό αγώνα για να αποσυρθεί ο νόμος, να σπάσει η ασφαληστρική επίθεση της κυβέρνησης και να νικήσουμε. Δεν υπάρχουν ρετιρέ και υπόγεια για τους εργαζόμενους. Από τη μια υπάρχουν οι εργαζόμενοι που δουλεύουν μέχρι τα γεράματα και από την άλλη το κεφάλαιο που αποκομίζει όλο και πιο τεράστια κέρδη από την δική μας εκμετάλλευση.
Οι αγώνες πρέπει να εξαπλωθούν στην κατεύθυνση ενός πανεργατικού μετώπου των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, που θα ανατρέψει την επίθεση της ΝΔ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Απαιτούμε:
ü Απόσυρση του νόμου.
ü Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων (Σιούφα, Ρέππα,κ.α.).
ü Σύνταξη για όλους στα 30 χρόνια δουλειάς χωρίς όριο ηλικίας ίση με το μισθό εξόδου.
ü Κατοχύρωση δικαιώματος σύνταξης στα 58 για τους άνδρες, 55 για τις γυναίκες.
ü Ευνοϊκότερα όρια για μητέρες με ανήλικα και βαρέα επαγγέλματα. Ούτε βήμα πίσω!!!
24/3/2008