Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΣΤΟ 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ - 5ο ΛΥΚΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

Προς τον Δήμαρχο κ. Χαρδαλιά

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΠΡΟΤΑΣΗ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

ΣΤΟ 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ 5ο ΛΥΚΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ

Κύριε Δήμαρχε,

Δείγμα πολιτισμού μιας κοινωνίας είναι η κατάσταση των χώρων υγιεινής. Όμως οι τουαλέτες των μαθητών στο 5ο Γυμνάσιο και 5ο Λύκειο Βύρωνα παραπέμπουν σε τριτοκοσμική χώρα. Για τους περίπου 500 μαθητές υπάρχουν κοινές τουαλέτες γυμνασίου και λυκείου, ευτυχώς χωριστές αγοριών, κοριτσιών. Των αγοριών είναι με 5 ανοιχτούς επιτοίχιους ουρητήρες και 5-6 κλειστές με τούρκικου τύπου λεκάνες, που όμως δεν έχουν πόρτες. Δεν λειτουργούν καζανάκια. Των κοριτσιών που έχουν πόρτες δεν έχουν σύρτες και επίσης δεν λειτουργούν καζανάκια. Και στις δυο δεν υπάρχουν παρά μόνο από 1-2 νιπτήρες.

Διαμαρτυρόμαστε γιατί δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο από το δήμο, που είναι αρμόδιος για την συντήρηση των σχολικών κτιρίων, για την ριζική ανακατασκευή των τουαλετών, παρά του ότι είστε γνώστης αυτής της κατάστασης, έχετε υποσχεθεί επιδιορθώσεις και ξέρετε ότι απετέλεσε αίτημα των καταλήψεων των μαθητών, στο οποίο μέσω των υπηρεσιών του δήμου υποσχεθήκατε λύση.

Προτείνουμε την περίοδο των αργιών των εορτών των Χριστουγέννων να προχωρήσετε άμεσα στην ανακαίνιση-ανακασκευή του χώρου με τοποθέτηση νιπτήρων και πορτών, αντικατάσταση των φθαρμένων και πεπαλαιωμένων ειδών υγιεινής. Επίσης, να μεριμνήσετε στο άμεσο μέλλον για την κατασκευή ξεχωριστών τουαλετών για τους μαθητές του γυμνασίου.

Αθήνα, Δεκέμβρης 2007

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΙΟΡΤΖΙΩΤΗΣ

ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ :"ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ".

ΕΜΕΙΣ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ :

1ο : Το σχολείο δεν παραδόθηκε κανονικά με όλα τα προβλήματα λυμένα. Ούτε με ικανοποιημένο κάθε αίτημα που είχε κατατεθεί. Και για αυτό έχουν γίνει επισημάνσεις στο δήμο και από τις διευθύνσεις και από ένα σύλλογο γονέων και πριν και μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

2ο : Φωτογραφίες τραβήχτηκαν στην κατάληψη μετά από πρόσκληση των ίδιων των παιδιών προς τις υπηρεσίες του δήμου για να δουν τα προβλήματα.

3ο : Στην κατάληψη δεν διαλύθηκαν όλα, ούτε έγινε όπως στο 7ο Παγκρατίου, για τον απλούστατο λόγο ότι οι μαθητές δεν είχαν κλειδιά του εσωτερικού χώρου και έμεναν μόνο στο προαύλιο. Οι "ανατριχιαστικές" φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί και από μας και αφορούν προβλήματα συντήρησης του σχολείου, που έχουν επισημανθεί στις υπηρεσίες του δήμου από τις διευθύνσεις των σχολείων και τους γονείς πριν τις καταλήψεις, στη διάρκεια τους και μετά από αυτές.

4ο : Δεν είναι άποψη των Διευθυντών των σχολείων, ούτε των Συλλόγων Γονέων ότι έγιναν από τους καταληψίες καταστροφές στο εσωτερικό του σχολείου και αυτό το έχουν επανειλλημένα πει στο Δήμαρχο που συνεχίζει να το επικαλείται όπου βρεθεί και όπου σταθεί. Πρόκειται λοιπόν για συνειδητή συκοφάντηση και διασπορά ψευδών που προσπαθεί να φορτώσει και σε άλλους.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΥΨΕΙ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΛΥΣΕΙΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΜΕ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΑ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΑΡΤΗ ΤΟΥ 2008 ΠΑΡΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ.