Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

ΓΙΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Να αποσυρθεί τώρα η ασφαληστρική μεταρρύθμιση!
Οι μάσκες έχουν πέσει! Η «σεμνότητα» και η «ταπεινότητα» της κυβέρνησης της ΝΔ, έδωσαν τη θέση τους στη λυσσασμένη επιχείρηση κατεδάφισης του ασφαλιστικού συστήματος και στις πολιτικές εύνοιας στο κεφάλαιο με παραχώρηση λιμανιών, ΔΕΗ, δημόσιων χώρων και απαλλαγή από τις υποχρεώσεις του.
Το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση πλήττει τους πάντες:
-Αυξάνει τα υποχρεωτικά όρια ηλικίας για όλους τους ασφαλισμένους (ΙΚΑ και λοιπούς).
-Μειώνει τις κύριες συντάξεις για όσους δεν έχουν φτάσει τα ανώτερα όρια και μειώνει τις επικουρικές.
-Τιμωρεί τις μητέρες με αύξηση των υποχρεωτικών ορίων ηλικίας.
-Μιλάει για ενοποίηση ταμείων, ενώ πρόκειται για καταβαράθρωση κάτω και από τις δυσμενέστερα όρια που υπήρχαν.
Όταν τα κέρδη του ελληνικού κεφαλαίου αυξάνονται κάθε χρόνο (μόνο οι τράπεζες είχαν κέρδη 5,9 δισ. το 2007-αύξηση 65% σε σχέση με το 2006) κυβέρνηση, βιομήχανοι, τραπεζίτες ΜΜΕ μας λένε ότι η «εθνική οικονομία» δεν αντέχει αυξήσεις στους μισθούς πείνας, των 600 και 700 ευρώ… Την στιγμή που συνεχώς αυξάνονται τα έσοδα από το ΦΠΑ, τα εισιτήρια, τα τιμολόγια ΔΕΗ, οι τιμές βασικών προϊόντων μας λένε πως η ακρίβεια αντιμετωπίζεται… Μας λένε πως τα ασφαλιστικά ταμεία θα καταρρεύσουν σε λίγα χρόνια λόγω έλλειψης εσόδων και «ξεχνούν» να μας πουν ότι από το 1950 μέχρι σήμερα όλες οι κυβερνήσεις.
Έκλεψαν 60 δισ. ευρώ από τα αποθεματικά των ταμείων με την υποχρεωτική άτοκη κατάθεση τους, την περίοδο 1950-1982. Τα χρήματα κατευθυνόταν με «αναπτυξιακούς» νόμους σε ενισχύσεις του κεφαλαίου, ενώ τα ταμεία όταν χρειαζόταν χρήμα δανειζόταν με επιτόκιο μέχρι και 32%.
Έφαγαν 3,5 δισ. ευρώ στο χρηματιστήριο με την κατευθυνόμενη είσοδο των αποθεματικών την περίοδο 1999-2002.
Δημιούργησαν ζημιές 300 εκ. ευρώ στα ταμεία από την αγορά δομημένων ομολόγων από την οποία οι μεσάζοντες αποκόμισαν προμήθειες περί τα 50 εκ. ευρώ.

Μας κοροϊδεύουν ανοιχτά πλέον!
Η κυβέρνηση και οι πληρωμένοι δημοσιογράφοι προσπαθούν μάταια να εμφανιστούν ως η φωνή της κοινωνίας. Με ύπουλο τρόπο επιχειρούν να στρέψουν εναντίον των απεργών της ΔΕΗ και των Δήμων τις υπόλοιπες ομάδες των εργαζομένων. Λένε ότι οι εργαζόμενοι φταίνε για την ταλαιπωρία που όλοι μας δοκιμάζουμε. Αυτό είναι ψέμα! Υπεύθυνη για τις αντιδράσεις είναι η πολιτική της κυβέρνησης, που εξωθεί τους εργαζόμενους σε δίκαιες απεργίες. Οι απεργίες των εργαζομένων της ΔΕΗ και των Δήμων μας αφορούν όλους! Εάν νικήσουν θα ωφεληθούμε όλοι μας. Χρειάζεται άμεσα να ξεδιπλωθεί ένα κύμα συμπαράστασης στους απεργούς της ΔΕΗ και των Δήμων.

Να μη μασήσουμε στα ψέματα της Kυβέρνησης και
των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης!
Όλοι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι θίγονται και πρέπει να βγούμε στους δρόμους, να ενωθούμε στον κοινό αγώνα για να μην περάσει το νομοσχέδιο. Έτσι θα σπάσει η ασφαληστρική επίθεση της κυβέρνησης και μπορούμε να νικήσουμε. Δεν υπάρχουν ρετιρέ και υπόγεια για τους εργαζόμενους. Από τη μια υπάρχουν οι εργαζόμενοι που δουλεύουν μέχρι τα γεράματα και από την άλλη το κεφάλαιο που αποκομίζει όλο και πιο τεράστια κέρδη από την δική μας εκμετάλλευση.
Οι απεργίες πρέπει να εξαπλωθούν στην κατεύθυνση ενός πανεργατικού μετώπου των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, που θα ανατρέψει την επίθεση της ΝΔ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Απαιτούμε:
ü Να μην περάσει το νομοσχέδιο.
ü Κατάργηση όλων των ασφαληστρικών νόμων (Σιούφα, Σουφλιά, Ρέππα,κ.α.).
ü Σύνταξη για όλους στα 30 χρόνια δουλειάς χωρίς όριο ηλικίας ίση με το μισθό εξόδου.
ü Κατοχύρωση δικαιώματος σύνταξης στα 58 για τους άνδρες, 55 για τις γυναίκες.
ü Ευνοϊκότερα όρια για μητέρες με ανήλικα και βαρέα επαγγέλματα. Ούτε βήμα πίσω!!!
Όλοι στην απεργία στις 19 Μάρτη 2008