Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2007

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΔΗΜ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

«ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ ΓΙΑ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΩΝ 16 & 24 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Αυτές τις μέρες συζητιέται στην Βουλή η αναθεώρηση του άρθρου 16 του συντάγματος με πρόθεση να ανοίξει ο δρόμος για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας.
Από πλευράς κυβέρνησης ταυτόχρονα παίρνονται μέτρα και αναγγέλλονται ρυθμίσεις για τη μείωση του αριθμού των εισακτέων στην τριτοβάθμια δημόσια εκπαίδευση και την ένταση των φραγμών για την απόκτηση πτυχίου από τα δημόσια ΑΕΙ. Είναι σαφές ότι όλα μαζί συγκροτούν ένταση των φραγμών στη μόρφωση για τους οικονομικά ασθενέστερους και ταυτόχρονα δυνατότητα για αναγνωρισμένα «πτυχία ευκαιρίας» από τους έχοντες οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν τα ακριβά ιδιωτικά πανεπιστήμια.
Είμαστε αντίθετοι στην ένταση των κοινωνικών ανισοτήτων, την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και την εμπλοκή στην παιδεία του ιδιωτικού κεφαλαίου που σκοπό έχει το κέρδος.
Δηλώνουμε ως δημοτικό συμβούλιο ενός δήμου, που οι δημότες του κατά πλειοψηφία είναι εργαζόμενοι άνθρωποι που δεν ανήκουν στους ισχυρούς του χρήματος, ότι είμαστε αντίθετοι στην αντιδραστική αναθεώρηση του άρθρου 16 και θέλουμε δημόσια, δωρεάν, αναβαθμισμένη εκπαίδευση με αυξημένη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Στη συνέχεια αναμένεται η συζήτηση για την αναθεώρηση του άρθρου 24 με πρόθεση να δοθούν δάση, αναδασωτέες εκτάσεις και ελεύθεροι χώροι για εκμετάλλευση σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Ως δημοτικό συμβούλιο μιας περιοχής που έχει αυξημένη ευθύνη για την προστασία του φυσικού πλούτου του Υμηττού και έχοντας εμπειρία από τις καταστροφικές συνέπειες προηγούμενων παρεμβάσεων στο περιβάλλον του δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην αναθεώρηση που άρθρου 24 και δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για την διαφύλαξη του δημόσιου δασικού χαρακτήρα του Υμηττού ενάντια σε κάθε μορφής παρεμβάσεις.»

Συζητήθηκε στο τέλος και πήρε 3 ψήφους, τη δική μας, 1 του Σταθόπουλου και 1 από την παράταξη του Κόνσουλα. Η παράταξη του ΚΚΕ έβαλε δικό της.
Στη συνέχεια ξεχωρίσαμε το κομμάτι για το άρθρο 24 και το ξαναβάλαμε σε ψηφοφορία και αυτό εγκρίθηκε παίρνοντας και κάποιους ψήφους από την παράταξη του Χαρδαλιά.