Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2007

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Την Κυριακή 14/1 έγινε συγκέντρωση με περίπου 80 άτομα, στην πλατεία Βυζαντίου μετά από πρόσκληση κατοίκων, που κινητοποιούνται δυο χρόνια τώρα με διάφορες μορφές ( παραστάσεις, προσφυγές, συγκεντρώσεις) για την απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας, που λειτουργεί χωρίς άδεια στην Καλλιπόλεως (κοντά στα σχολεία της Ταταούλων). Η συγκέντρωση πήγε κάτω από το σπίτι που είναι η κεραία και φώναζε συνθήματα. Όλη τη συγκέντρωση παρακολουθούσαν αστυνομικοί και περιπολικό.
Την Δευτέρα έγινε παράσταση των κατοίκων στο δήμαρχο Βύρωνα, για να ζητηθεί εκτός των άλλων η συνδρομή ηλεκτρολόγου του δήμου για την Τρίτη που προβλεπόταν με βάση προσφυγή της ΕΕΤΤ να κοπεί το ρεύμα από την παροχή της κεραίας παρουσία εισαγγελέα. Ο δήμαρχος δήλωσε ότι θα στείλει ηλεκτρολόγο αλλά δεν μπορεί ο δήμος μόνος του να κατεβάσει την κεραία.
Την Τρίτη το πρωί οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι ήρθε εισαγγελέας, αλλά η δικηγόρος της ΤΙΜ έφερε άλλη απόφαση δικαστηρίου που για διαδικαστικά θέματα ακυρώνει την απόφαση του άλλου δικαστήριου για διακοπή παροχής ρεύματος στην κεραία.