Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Η απάντηση της δημοτικής αρχής στο αίτημα για δημοσιοποίηση των συνεδριάσεων του δημ. συμβούλιου-Βίντεο


Η δημοτική αρχή στο δημοτικό συμβούλιο ημ. 27/6/2022 αρνήθηκε τα αιτήματα που θέσαμε με την επιστολή μας ημ. 15/6/2022 και συγκεκριμένα :

- αρνήθηκε να αναμεταδίδει απευθείας τα δημοτικά συμβούλια ή να αναρτά έστω εκ των υστέρων  βίντεο από τη συνεδρίαση μέσω του καναλιού της στο youtube, επικαλούμενη κόστος 10.000 € και ότι "δεν έχει σημασία γιατί έτσι και αλλιώς το παρακολουθούν λίγοι". Δεν είναι πιστευτό το επιχείρημα όταν υπάρχει στο δήμο αυτοτελές Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας με προσωπικό, ενώ για εξοπλισμό αρκεί και ένα κινητό. Επίσης, όταν  από εμάς, όπως ισχύει για όλους, μπορεί η διαδικτυακή αναμετάδοση να γίνεται δωρεάν, δυνατότητα που αξιοποιήσαμε για την αναμετάδοση του δημοτικού συμβουλίου ημ. 27/6/2022.

Θυμίζουμε ότι αναμεταδόσεις των συμβουλίων γινόταν το προηγούμενο διάστημα και επί πανδημίας. Μάλιστα είναι φανερό ότι το οικονομικό είναι πρόσχημα, όταν τώρα ο δήμος παίρνει σχετικές χρηματοδοτήσεις : α. για "Έξυπνη Πόλη ύψους" άνω των 4,8 εκ. € και β. για "Ψηφιακό Μετασχηματισμό" άνω των 1,7 εκ. € και μπορεί να λύσει τα όποια τεχνικά προβλήματα εξοπλισμού.

-Είπε ότι θα εξετάσει το αν μπορεί να αναρτά τις εισηγήσεις, αφού αρχικά επικαλέστηκε ότι αναρτούνται στη διαύγεια, όπου εκεί αναρτούνται μόνο οι αποφάσεις και όταν είναι γνωστό ότι η δημοτική αρχή φέρνει θέματα με εισηγήσεις αλλά δεν θα θέτει για απόφαση.   

- Δεν τοποθετήθηκε για το θέμα της παροχής ηχογραφημένων πρακτικών. 

Γίνεται φανερό ότι δεν υπάρχει κανένας προσανατολισμός για να εξασφαλίζεται η ανοικτή δημοκρατική δημόσια λειτουργία των δημοτικών συμβουλίων, ούτε για να τονωθεί  το ενδιαφέρον των κατοίκων για τα "κοινά".

Μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο της 6λεπτης "συζήτησης" και πατώντας εδώ.