Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Βίντεο από τη συνάντηση του Σωματείου Εργαζομένων με τη Δημοτική αρχή και σχετικό Δελτίο Τύπου του Σωματείου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δελτίου τύπου

Την Τετάρτη 22 Ιούνη 2022 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των εργαζομένων και παράσταση διαμαρτυρίας του σωματείου  στο δημαρχείο του Δήμου μας.

Στην συζήτηση που ακολούθησε με την δημοτική αρχή  ο δήμαρχος δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση στα μεγάλα και διαχρονικά αιτήματα των εργαζομένων που είναι προβλήματα των υπηρεσιών του δήμου και έχουν άμεσες επιπτώσεις στην ποιότητα της ζωής των δημοτών.

Ενώ έχει προχωρήσει στην παραχώρηση σε ιδιώτες βασικών λειτουργιών της Διεύθυνσης Πρασίνου, της Διεύθυνσης Καθαριότητας και των Τεχνικών Υπηρεσιών, δήλωσε ότι είναι υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του δήμου και επικαλέστηκε άλλους δήμους που έχουν παραχωρήσει όλη την καθαριότητα σε ιδιώτες.

Ακολουθούν τα βίντεο και παρακάτω η συνέχεια του δελτίου τύπου ...

Βίντεο από το 1ο μέρος της συνάντησης 

Αν δεν μπορείτε να δείτε το βίντεο πατήστε εδώ

 

Βίντεο από το 2ο μέρος της συνάντησης 

Αν δεν μπορείτε να δείτε το βίντεο πατήστε εδώ

συνέχεια του δελτίου τύπου.....

Στο αίτημά μας να μην μειωθούν οι τομείς περισυλλογής σύμμεικτων απορριμμάτων γιατί αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας ,ο δήμαρχος απάντησε ότι δεν υπάρχει προσωπικό και ειδικότερα οδηγοί λέγοντας ότι το ζήτημα μένει ανοιχτό και δεν έχουν καταλήξει ακόμη.

Η έλλειψη μόνιμου προσωπικού είναι εμφανής σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου .

Τα κενά που δημιουργούνται δεν μπορούν να καλύπτονται από εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας , με λιγότερα δικαιώματα και ακόμα λιγότερο μισθό.

Τονίσαμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ζητάμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού , εργασία με δικαιώματα, μισθούς που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας για να ζούμε με αξιοπρέπεια .

Στο θέμα της πρόσληψης εργατών για το νεκροταφείο μέσω ιδιωτικής εταιρείας, προκάλεσε αλγεινή ετύπωση η απάντηση του δημάρχου για "άταφους νεκρούς", λέγοντας γενικά, ότι θα συνεχίσει να καλύπτει θέσεις με οποιοδήποτε τρόπο, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά τη συνέχιση πρόσληψης  εργολαβικών εργαζόμενων.

Αυτές οι αναφορές αποδεικνύουν την κατεύθυνση της δημοτικής αρχής για την υλοποίηση των επιλογών των κυβερνήσεων για πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του δήμου, τη μετατροπή του σε επιχείρηση και τους πολίτες σε πελάτες, που θα πληρώνουν ακριβά υποβαθμισμένες υπηρεσίες.

Την ευθύνη για την παραχώρηση των υπηρεσιών σε επιχειρηματίες και την πρόσληψη εργαζομένων από ιδιωτικές εταιρείες, την έριξε ο δήμαρχος στην πολιτική της κυβέρνησης. Ξέχασε όμως να πει, ότι αυτή την πολιτική την εφαρμόζει αδιαμαρτύρητα εδώ και οχτώ χρόνια.  

Όταν του ζητήσαμε να κλείσει το δήμο και να πάμε όλοι μαζί εργαζόμενοι, δημοτικό συμβούλιο και πολίτες να διεκδικήσουμε δυναμικά λεφτά και προσλήψεις προς όφελος των πολιτών, η απάντηση ήταν αφοπλιστική. Κάντε απεργία πρώτα καμιά 500αριά υπάλληλοι και μετά θα κλείσω και εγώ το δήμο!!! Απεμπολεί ακόμα και την ελάχιστη ευθύνη που έχει η δημοτική αρχή απέναντι στους πολίτες, να διεκδικήσει και να εγγυηθεί τις απαραίτητες υπηρεσίες στους πολίτες τους οποίους εκπροσωπεί. 

Σε σχέση με την ανάγκη άμεσων κτιριακών παρεμβάσεων για την εξυπηρέτηση των αναγκών της κοινωνικής υπηρεσίας ενημερωθήκαμε ότι άρχισαν εργασίες για την μετεγκατάσταση του ΚΑΠΗ  Καρέα στο χώρο του ΚΕΦΟ.

Η δημοτική αρχή επέλεξε να δώσει  απαντήσεις για άλλα ζητήματα και όχι στα κύρια αιτήματα της κινητοποίησης όπως το σοβαρό θέμα των ιδιωτικοποιήσεων και της έλλειψης προσωπικού.

Συνάδελφοι

Η μόνη γλώσσα που αρμόζει στην αντεργατική πολιτική και συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής, είναι αυτή της αγωνιστικής κινητοποίησης για την επίλυση των αιτημάτων μας.

Δηλώνουμε ότι αν η Δημοτική  Αρχή συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο και δεν δρομολογηθούν λύσεις άμεσες στα παραπάνω -και όχι μόνο- αιτήματα, οι εργαζόμενοι θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας.

Δεν ανεχόμαστε άλλο τον εμπαιγμό και την κοροϊδία .

 Λύσεις εδώ και τώρα για την καλυτέρευση της ζωής μας.

                                                                 Δ.Σ