Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Αποφασισμένη η δημοτική αρχή για στρίμωγμα των τμημάτων και σπάσιμο του 4ου νηπιαγωγείου

 
Αν δεν μπορείτε να δείτε το βίντεο πατήστε εδώ. Στο δημοτικό συμβούλιο ημ. 6/6/2022 η δημοτική αρχή ζήτησε, εμμέσως πλην σαφώς, τη συναίνεση του δημοτικού συμβουλίου για τη μεταφορά 2 τμημάτων του 4ου νηπιαγωγείου στο νηπιαγωγείο της Ταύρου, με μια εισήγηση με τον τίτλο «Γνωμοδότηση για την ανάληψη του κόστους λειτουργίας παραρτημάτων νηπιαγωγείων», επιμένοντας ότι το θέμα είναι τυπικό.
 
Παράλληλα, γνωστοποιούσε και τη στέγαση στον 7ο παιδικό σταθμό ενός νέου τμήματος που θα αποτελεί παράρτημα του 3ου νηπιαγωγείου, χωρίς περαιτέρω στοιχεία για τους χώρους και τους αριθμούς των νηπίων που καλύπτονται από τον παιδικό σταθμό και από το 3Ο νηπιαγωγείο. Σε ερώτησή μας σε ποιο στάδιο είναι, πότε δημοσιεύτηκε και σε ποια έντυπα η δημόσια δημοπρασία για την αναζήτηση κατάλληλου και επαρκούς χώρου που να καλύπτει τις ανάγκες στέγασης όλων των παιδιών του 4ου νηπιαγωγείου, όπως είχε αποφασίσει το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο από τις 9/5/2022 (σχετική ανάρτηση εδώ), η απάντηση ήταν ότι ακόμα δεν είχε δημοσιευτεί και αυτό θα γινόταν την επόμενη μέρα.

Παρότι, η ανεύρεση του χώρου έχει επείγοντα χαρακτήρα αφού οι γονείς χρειάζεται να ξέρουν που θα πάνε τα νήπια, η δημοτική αρχή επί ένα μήνα δεν προχώρησε στη δημόσια αναζήτηση χώρου. Θα μπορούσε να της καταλογιστεί ολιγωρία και μεγάλη καθυστέρηση, αλλά το θέμα είναι ακόμα πιο σοβαρό. Είναι σαφές ότι υπάρχει προειλημμένη απόφαση να σπάσει το 4ο νηπιαγωγείο, να στριμωχτούν τα νήπια των δύο τμημάτων όπως-όπως στο ακατάλληλο και με μικρό αύλειο χώρο νηπιαγωγείο της Αντιταύρου και τα νήπια του τρίτου τμήματος να πάνε σε ένα χώρο που έχει κλειστεί από τη δημοτική αρχή με απευθείας συνεννοήσεις. 

Ο τρόπος που φέρνει τα θέματα που αφορούν το 4ο νηπιαγωγείο για να εξασφαλίσει την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου για το σπάσιμο του, για το στρίμωγμα των νηπίων και για την ενοικίαση με απευθείας ανάθεση ενός άλλου χώρου, φανερώνει μεθοδεύσεις που όχι μόνο δεν την τιμούν, αλλά αντιμετωπίζουν και το δημοτικό συμβούλιο ως υποχείριο και πλυντήριο για προκάτ επιλογές της δημοτικής αρχής. 

Οι καλές συνθήκες διαμονής και παιδαγωγικής φροντίδας των μικρών παιδιών χρειάζεται να αποτελούν προτεραιότητα και όχι να αντιμετωπίζονται ως κόστος και με κάλυψη εκ των ενόντων. Δυστυχώς και αυτή η δημοτική αρχή φροντίζει για τη βιωσιμότητα αυτού του συστήματος που περικόπτει τις κοινωνικές δαπάνες, υποβαθμίζει τις υποδομές για τις λαϊκές ανάγκες και πορεύεται με υποταγή στις ντιρεκτίβες της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων. 

Επιμένουμε ότι χώροι για τις ανάγκες των παιδικών σταθμών και των νηπιαγωγείων υπάρχουν και μπορούν να βρεθούν σε κάθε γειτονιά με αγορές και απαλλοτριώσεις (Κολοκοτρώνη, Βουτζά κ.α.). Η πολιτική βούληση και ο προσανατολισμός από τη δημοτική αρχή απουσιάζει. Ακολουθεί, η εισήγηση της δημοτικής αρχής: