Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Σε προεκλογική φιέστα της Ν.Δ. εξελίχτηκε η εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη δημιουργία του συνοικισμού του Βύρωνα

Σε προεκλογική φιέστα της Ν.Δ. εξελίχτηκε η εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη δημιουργία του συνοικισμού του Βύρωνα

Αφίσες με τις σφραγίδες της Περιφέρειας Αττικής, του δήμου Βύρωνα και του Συλλόγου Ποντίων διαφήμιζαν στους δρόμους του Βύρωνα εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Βύρωνα την Τετάρτη 20/9/2023 στην πλατεία Ταπητουργείου. Το πρόγραμμα πλούσιο με τη συμμετοχή εκτός των άλλων και της ορχήστρας "ΚΑΝΩΝ" της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Πολλοί βυρωνιώτες και βυρωνιώτισσες συμμετείχαν και ανάμεσά τους και ο δήμαρχος Βύρωνα και δημοτικοί σύμβουλοι από διάφορες παρατάξεις. 

Στην εκδήλωση αυτή των θεσμικών φορέων υπήρξε ένα μεγάλο ατόπημα. Εκτός των ομιλιών δημάρχου, αντιπεριφερειάρχη και την αγγελία της παρουσίας των επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων από τους διοργανωτές όπως γίνεται συνήθως, υπήρξε από υπεύθυνο της ορχήστρας της Αρχιεπισκοπής από μικροφώνου απροκάλυπτη προεκλογική εκστρατεία. 

Επανειλημμένα, αναφερόταν,  εκθείαζε και καλούσε να ψηφιστούν με ονοματεπώνυμα υποψήφιοι της Ν.Δ. στο δήμο του Βύρωνα, στην περιφέρεια Αττικής, αλλά και στο δήμο Δάφνης-Υμηττού στις ερχόμενες τοπικές εκλογές. Λιβανιστίρι ιδαίτερο στον Μπαντή. 

Έτσι μια πολιτιστική βραδιά μετατράπηκε σε προεκλογική φιέστα ενός κόμματος και συγκεκριμένα του κυβερνητικού με χρήματα της Περιφέρειας, στήριξη του δήμου Βύρωνα και ευλογίες της Αρχιεπισκοπής. Και εις ανώτερα !

Από διαμαρτυρίες των παραβρισκόμενων μάθαμε ότι και στους αγιασμούς των σχολείων είχαμε παρόμοια φαινόμενα. Λίγο κράττει στην αλαζονεία όσων συνηθίζουν να επικαλούνται θεσμούς και νομιμότητα.