Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Τετάρτη 4 Μαΐου, στις 9.30 πμ στον ΄Αρειο Πάγο: Συγκέντρωση για την υπεράσπιση του Λόφου Κοπανά

Την Τετάρτη 4 Μαΐου στις 9.30 πμ στον Άρειο Πάγο (Λ. Αλεξάνδρας) γίνεται η εκδίκαση της αίτησης αναίρεσης ενάντια στην απόφαση του Εφετείου που αναγνωρίζει δικαίωμα ιδιοκτησίας του Λόφου Κοπανά σε ιδιώτες. Η αίτηση αναίρεσης κατατέθηκε από το δημόσιο, το δήμο Βύρωνα και το δήμο Δάφνης-Υμηττού.


Η Αριστερή Παρέμβαση Βύρωνα καλεί σε συγκέντρωση στον Άρειο Πάγο, όπως καλούν και άλλοι μαζικοί φορείς, κινήσεις, συλλογικότητες καθώς και ο δήμος Βύρωνα. Η μαζική παρουσία των κατοίκων θα δώσει το μήνυμα ότι αντιστεκόμαστε στην ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση των δημόσιων και ελεύθερων χώρων και απαιτούμε να εκπέσει η απόφαση και να μην υπάρξει κανένας συμβιβασμός με τους διεκδικητές της ιδιοκτησίας του.

Ο Λόφος Κοπανά ανήκει στους κατοίκους, τον προστατεύουμε από την ιδιωτικοποίηση, τη δόμηση, την εμπορευματοποίηση και τον αποχαρακτηρισμό του από χώρο πρασίνου. Οι ελεύθεροι δημόσιοι χώροι είναι κοινόχρηστοι και η πρόσβαση σε αυτούς πρέπει να είναι ελεύθερη.

Η δημοτική αρχή οφείλει να εφαρμόσει την προηγούμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για να καλέσει ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο με τη συμμετοχή των κατοίκων.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4/5 στις 9.30 πμ στον Άρειο Πάγο (Λ. Αλεξάνδρας). Η πρόσβαση γίνεται εύκολα με το μετρό, σταθμός Αμπελόκηποι.