Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Απεργία 6 Απρίλη - ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

Απευθύνουμε κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία την Τετάρτη 6 Απριλίου και δημοσιεύουμε σχετική ανακοίνωση από το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα:

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Το σωματείο μας σας  καλεί να πάρετε μέρος στην 24ωρη Πανεργατική – Πανελλαδική Απεργία της 6ης του Απρίλη, για να υπερασπιστούμε το εισόδημά μας ενάντια στην ακρίβεια και τη φοροληστεία.

Η απεργία γίνεται κάτω από τη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, ενός  πολέμου που σκοτώνει άμαχο πληθυσμό, δημιουργεί νέα κύματα προσφύγων και συντελεί στην αύξηση της φτώχειας. Γι’ αυτό και κυρίαρχο αίτημα στην απεργία πρέπει να είναι το αίτημα να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος και η άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από αυτόν.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, 12 χρόνια τώρα έχουμε  μόνο περικοπές που έφτασαν στο 40% .

Κι ενώ η χώρα, υποτίθεται ότι βγήκε από τα μνημόνια, εδώ και τέσσερα χρόνια, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο δεν σκέφτεται να αυξήσει τους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, αλλά αντίθετα τους στοχοποιεί, στο πλαίσιο του κοινωνικού αυτοματισμού.

Το μισθολόγιο που καθιέρωσε  η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (Ν.4354/15),αντί να άρει τις περικοπές των προηγούμενων μνημονίων των Κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, καθήλωσε τους μισθούς μας, αφού προβλέπει πως καμιά αύξηση δεν θα δοθεί μέχρι 31/12/2022. Ταυτόχρονα πάγωσε τη διετία 2016/2017, για τη μισθολογική μας εξέλιξη.

Παράλληλα, η Κυβέρνηση εργαλειοποιεί τον πόλεμο στην Ουκρανία, αφενός για να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες στην ακρίβεια και στην μείωση των μισθών των εργαζομένων, και αφετέρου για να συνεχίσει την αντεργατική πολιτική της.

Ένας πόλεμος που είναι αποτέλεσμα του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ-ΕΕ και ΡΩΣΙΑΣ για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομιλών κάθε χώρας ,για τον έλεγχο των αγορών,  των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς των προϊόντων τους.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να στοιχηθούν πίσω από καμιά δύναμη, κανένα ληστή ,που δολοφονεί και ξεζουμίζει τους εργαζόμενους, στραγγαλίζοντας τα δικαιώματα τους.

 Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

 Δεν θα δεχτούμε να πληρώνουμε εμείς τις δυσθεώρητες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Η απεργία αυτή, που γίνεται μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, έχει ως στόχο να διεκδικήσουμε να μην πληρώσουμε, ούτε να ματώσουμε για τα συμφέροντα των λίγων, για τα κέρδη τους.  Δεν θα πληρώσουμε με φτώχεια , εξαθλίωση, ανεργία με διακοπές ρεύματος τους πολεμικούς εξοπλισμούς και τη συμμετοχή της χώρας μας.

Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τη συνολική ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Σήμερα με πληθωρισμό πάνω από 7% -ρεκόρ 25ετίας- είναι η ώρα να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας.

Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Την κρίση δεν θα πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι. Είναι η ώρα να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Να δυναμώσει η αλληλεγγύη σε όποιον αγωνίζεται, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο όπως στη ΛΑΡΚΟ, στα Πετρέλαια Καβάλας, στην COSCO κ.α.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

Η δύναμη βρίσκεται στην οργάνωση των εργαζομένων. Δεν περιμένουμε εργολάβους λύσεων, κυβερνητικούς μεσσίες που δήθεν θα προστατεύσουν τη ζωή και τα δικαιώματά μας. Δεν αποδεχόμαστε καμία θυσία για τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου. Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα, στο δρόμο της διεκδίκησης και της ανατροπής.

 
Διεκδικούμε:

§  Απεμπλοκή από τον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα

§  Να μην χρησιμοποιηθούν ευρωατλαντικές υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

§  Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.

§  Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού

§  Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης

§  Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17

§  Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ

§  Επαναφορά 13ου– 14ου μισθού

§  Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.

§  Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

§  Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

§  Μείωσης της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.

§  Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

§  Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας .

§  Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.

§  Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.

§  Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ