Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Η κατάσταση με τον χιονιά, ο Βύρωνας, οι λαϊκές ανάγκες και οι κρατικές προτεραιότητες

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΗΜΟΙ ΑΠΕΤΥΧΑΝ – Η ΕΛΠΙΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ

Για μια ακόμα συνεχόμενη χρονιά το χιόνι παρέλυσε την Αττική και πολλές περιοχές της χώρας. Χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν για ώρες χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση, τηλέφωνο, νερό. Σε αυτή την κατάσταση προστέθηκε ο εγκλωβισμός εκατοντάδων αβοήθητων οδηγών και επιβατών σε αποκλεισμένους δρόμους, ανάμεσά τους και στο σύγχρονο ιδιωτικό χρυσοπληρωμένο αυτοκινητόδρομο της Αττικής Οδού για πολλές ώρες και μέσα στη νύκτα της Δευτέρας 24/1. Νοσοκομεία έμειναν αποκλεισμένα χωρίς αναπλήρωση προσωπικού και προμήθειες. Και όλα αυτά παρά τις προβλέψεις για την ένταση του φαινομένου, την περσινή εμπειρία και τις συσκέψεις των κυβερνητικών επιτελείων που εξήγγειλαν ότι υπάρχει προετοιμασία του επιτελικού κράτους.

Το Κέντρο Υγείας
Στο Βύρωνα έχουμε για μια ακόμα χρονιά δρόμους απροσπέλαστους από το χιόνι και  πτώση δέντρων και κλαδιών. Ακόμα και κεντρικοί δρόμοι του Βύρωνα παραμένουν μη ασφαλείς για διέλευση οχημάτων. Στο Κέντρο Υγείας ο δρόμος μπροστά απροσπέλαστος για μεταφορά ασθενών ή για να περάσει ασθενοφόρο. Ο θερμαινόμενος χώρος στο ΚΑΠΗ της Βουτζά με δύσκολη έως αδύνατη πρόσβαση από το χιόνι. Στο άλσος Αγ. Τριάδας περισσότερα από 15 δέντρα έχουν σπάσει από τον κορμό ή έχουν κοπεί μεγάλα κλαδιά τους. Η Χειμάρας κλειστή από πτώση δένδρου. Κολώνα της ΔΕΗ έσπασε στην Πανόρμου από πτώση δένδρου και άλλα πολλά.
Άφαντα τα εκχιονιστικά, αόρατο το ειδικό απαιτούμενο προσωπικό και εξαφανισμένα τα κατάλληλα μέσα, ακριβώς γιατί δεν υπάρχουν.  Η έλλειψη προσωπικού  μπαλώνεται με την ηρωική προσπάθεια εθελοντών και τα ανύπαρκτα έως ακατάλληλα μέσα που έπρεπε να διαθέτει ο δήμος με κάποια τσουβαλάκια αλάτι. Ένα «ειδικό» όχημα για τη διάνοιξη των δρόμων δεν χωρά, λέει, να περάσει για να τους ανοίξει και ένα άλλο δεν μπορεί να ανεβαίνει ανηφόρες ή να κατεβαίνει κατηφόρες. Αυτές είναι οι απαντήσεις που μας δόθηκαν στην επικοινωνία μας με τη δημοτική αρχή για να γίνουν παρεμβάσεις από το δήμο.
Η οδ. Κορυτσάς μπροστά από το Κέντρο Υγείας
Αυτή είναι η κατάσταση και οι ελπίδες εναποτίθενται στο να λιώσουν τα χιόνια.   
Δεν «φταίνε τα έντονα καιρικά φαινόμενα», όπως μας λένε κάθε φορά οι κυβερνώντες. Ζούμε τα αποτελέσματα της πολιτικής που προσκυνά τη διατήρηση της καπιταλιστικής μηχανής, που έχει λεφτά για χρηματοδότηση των επενδυτών και των τραπεζών, αλλά όχι για υποδομές και κοινωνικές δαπάνες, που παραδίδει δημόσια περιουσία και κοινωνικά αγαθά στην ιδιοκτησία και τη διαχείριση των ιδιωτικών επιχειρήσεων και των managers. Είναι η επιλογή της κυριαρχίας των νόμων της «ελεύθερης- αυτορυθμιζόμενης» αγοράς, της λειτουργίας των πάντων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, της προτεραιότητας των κερδών των επιχειρήσεων και όχι των λαϊκών αναγκών.

Η Αριστερή Παρέμβαση επιμένει ότι προτεραιότητα αποτελούν τα έργα υποδομών για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών και όχι τα συμφέροντα των καπιταλιστών.

Μόνο ο αγωνιζόμενος λαός μπορεί να σώσει το λαό.Με λαϊκή οργάνωση και πάλη για να ανατραπεί η δολοφονική πολιτική.

Είσοδος στο θερμαινόμενο χώρο στη Βουτζά

Με αγώνα για δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες, νοσοκομεία, σχολεία, ξενώνες αστέγων, πολιτική προστασία για όλο το χρόνο, δρόμους και συγκοινωνίες δημόσιες και δωρεάν με ποιοτικές υπηρεσίες γα όλους και όλες.

Με μάχη ενάντια σε κάθε μικρή ή μεγάλη ιδιωτικοποίηση. Υγεία, παιδεία, δρόμοι, ρεύμα, καύσιμα, νερό δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στο λαό.

Να υπάρξει στο δήμο Βύρωνα άμεση ενίσχυση με προσωπικό και εξοπλισμό των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και πολιτικής προστασίας.

25/1/2022