Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Το Σωματείο Εργαζομένων δήμου Βύρωνα για την πανδημία και τα μέτρα προστασίας

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

 Δελτίο Τύπου

Την Τρίτη 4/1/22 πραγματοποιήθηκε συνάντηση, μετά από αίτημα του σωματείου, με εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής. Μοναδικό θέμα συζήτησης τα μέτρα προστασίας για την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας.

Καταγγείλαμε την πολιτική της κυβέρνησης στην διαχείριση της πανδημίας. Η πολιτική της και οι συνεχείς επικλήσεις στην ατομική ευθύνη δεν υπηρετούν την προστασία της υγείας του λαού αλλά τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Ο λαός συνεχίζει να πληρώνει με την ίδια του την ζωή τα πρωτόκολλα που δεν απαντούν στις αυξημένες ανάγκες της μετάλλαξης όμικρον που σαρώνει.Ούτε ουσιαστική επιδημιολογική επιτήρηση στους χώρους δουλειάς, ούτε ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με γενναία κρατική χρηματοδότηση.

Η διασπορά του υιού από μέρα σε μέρα εκτινάσσεται στους μαζικούς χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς που έχουν μείνει ανοχύρωτα από την αρχή της πανδημίας.

Για την απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες του Βύρωνα, για την προστασία των εργαζόμενων και των οικογενειών τους και τέλος για τον έλεγχο της διασποράς της covid,  στον βαθμό που μας αναλογεί, ζητήσαμε από την δημοτική αρχή τα εξής:

 1.   Οργάνωση επιδημιολογικής επιτήρησης και ουσιαστικής ιχνηλάτησης στους χώρους εργασίας με ευθύνη του κράτους και του δήμου.

 2.   Δωρεάν μάσκες αυξημένης προστασίας.

 3.   Δωρεάν επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ για τον προληπτικό έλεγχο όλων των εργαζομένων.

 4.   Για την αποφυγή συγχρωτισμού των εργαζομένων ,να υπάρξει εναλλάξ τηλεργασία στις υπηρεσίες όπου αυτό είναι δυνατόν. Ειδική μέριμνα για τους συναδέλφους των ευπαθών ομάδων.

5.   Μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των παιδικών σταθμών, ενημέρωση γονέων, συνεχείς παρεμβάσεις και επιτήρηση από την παιδίατρο, στήριξη από την ψυχολόγο ανά σχολείο για την διαχείριση της πανδημίας, αναστολή των εκδρομών.

 6.   Κατάρτιση έκτακτου πλάνου εργασιών σε όλες τις διευθύνσεις.

 7.   Απολυμάνσεις χώρων και οχημάτων.

 Ζητάμε από την κυβέρνηση

1.   Κρατική χρηματοδότηση και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας . Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.

 2.   Άδειες ειδικού σκοπού για τους νοσούντες και όσους φροντίζουν μικρά παιδιά, ηλικιωμένους, ευπαθείς ομάδες, με αποκλειστική επιβάρυνση του κράτους.

3.   Μέτρα για τακτικά ασφαλή δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες.

4.   Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ για όλο τον λαό.

Μόνο με τον αγώνα και τις διεκδικήσεις μας, με λαϊκή αλληλεγγύη θα τα καταφέρουμε.

Δ.Σ.