Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Εναλλαγή στη θέση του δημοτικού συμβούλου της Αριστερής Παρέμβασης-δήλωση της νέας δημοτικής συμβούλου Μαρίας Μπικάκη για την ορκωμοσία

 

Η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα αποτελεί συλλογική προσπάθεια συγκρότησης μιας αριστερής ριζοσπαστικής σκέψης, παρέμβασης, δράσης και διεκδίκησης στη συνοικία μας με το βλέμμα στραμμένο στα τοπικά και τα συνολικά γενικά μας προβλήματα. Δεν είμαστε μια αρχηγοκεντρική/προσωποκεντρική δημοτική κίνηση.

Γι’ αυτό και θεωρούμε ότι, στοιχείο της πολιτικής που θέλουμε να εκφράσουμε αποτελεί και το θέμα της εναλλαγής των μελών μας στην εκπροσώπηση μας στα διάφορα δημοτικά όργανα. Δεν το βλέπουμε σαν μια τυπική διαδικασία, αλλά σαν μια συνειδητή πολιτική άποψη που λέει ότι η παραγωγή και η άσκηση πολιτικής συμπεριλαμβάνει όλους και όλες μας.

Με τη συμπλήρωση, λοιπόν, 2 χρόνων στο τωρινό δημοτικό συμβούλιο και μετά από συλλογική συζήτηση αποφασίσαμε την εναλλαγή στην εκπροσώπησή μας. Τη θέση που μέχρι σήμερα κάλυψε άξια ο Παύλος Αναστούλης, αναλαμβάνει πλέον η Μαρία Μπικάκη.

Παρακάτω η δήλωσή της στη διαδικασία ορκωμοσίας στις 26/10/2021: Δηλώνουμε με βάση την τιμή και την υπόληψή μας ότι θα συνεχίσουμε να δρούμε με βάση τις θέσεις, τα κριτήρια και τις δεσμεύσεις που εκλεγήκαμε από τους κατοίκους του Βύρωνα στο δημοτικό συμβούλιο. Αυτές τις θέσεις  θα υπηρετούμε μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, όπως και πριν, έτσι και μετά την εναλλαγή.

Θα προσπαθούμε να εκφράσουμε τα συμφέροντα των κατοίκων, κόντρα στη συντηρητική αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής κυβέρνησης και της όποιας κεντρικής και τοπικής εξουσίας που γεννά φτώχεια, εξαθλίωση, αποξένωση.  

Να αντιτασσόμαστε στα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών και των πολιτικών των δημοτικών αρχών που εφαρμόζουν και προωθούν τη φορομπηξία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, την παραχώρηση δημόσιας περιουσίας στην επιχειρηματικότητα, την παροχή δημόσιων υπηρεσιών έναντι αντιτίμου, την υποβάθμιση και συρρίκνωση δημόσιας υγείας, πρόνοιας, παιδείας και  κοινωνικών παροχών, την καταστροφή του περιβάλλοντος και τη λεηλασία των δημόσιων χώρων. Να αντιπαλεύουμε την ένταξη των δήμων στο σύστημα υλοποίησης αντεργατικών επιλογών και διαπλοκών της πολιτικής με την οικονομική εξουσία.

Να υπερασπίζουμε τις διεκδικήσεις των κατοίκων, να προβάλλουμε τα προβλήματά τους, να απαιτούμε λύσεις και θα στηρίζουμε τις αγωνιστικές δράσεις τους για μια πόλη που μας αξίζει, για να μπορούμε να ζούμε και να κυκλοφορούμε με ανθρώπινες συνθήκες. Να παλεύουμε για τη διαφύλαξη του δάσους του Υμηττού και των ελεύθερων χώρων.  

Να αγωνιζόμαστε μαζί και με τις άλλες αντίστοιχες κινήσεις, καθώς και με άλλες οργανώσεις, φορείς, συλλογικότητες για την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής της όποιας κυβέρνησης και περιφερειακής αρχής, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και την αντιμετώπιση της φασιστικής απειλής, του σκοταδισμού και ρατσισμού. Για να ξημερώσουν μέρες χωρίς την καταθλιπτική εξουσία του κεφαλαίου, των αγορών και των νόμων του ανταγωνισμού και του κέρδους. Για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση, διακρίσεις, μισαλλοδοξίες.