Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Ενημέρωση από το Δημοτικό συμβούλιο (Δευτέρα 11 Οκτωβρίου ΄21) και τα δύο ψηφίσματα που υπερψηφίστηκαν

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 11 Οκτωβρίου '21, ήταν μονοθεματική και αφορούσε τα της εκπαίδευσης στις γειτονιές μας. Στην συζήτηση συμμετείχαν εκτός των δημοτικών συμβούλων και εκπρόσωποι συλλόγων γονέων, εκπαιδευτικοί, κλπ. 

Από τις τοποθετήσεις τόσο της ΑΡ.ΠΑ. όσο και άλλων παρατάξεων της αριστεράς και του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, ανεδείχθησαν οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και ειδικότερα της σημερινής, για τα χάλια της εκπαίδευσης και την προώθηση της ιδιωτικοποίησης σε όλες τις βαθμίδες της, όπως και του τρόπου διδασκαλίας που έχει παγιώσει εδώ και δεκαετίες μια χρησιμοθηρική και παπαγαλίστικη πρόσληψη της γνώσης, αποκρουστική για μεγάλο κομμάτι των μαθητών. Ανεδείχθησαν επίσης και οι ευθύνες όλων των δημοτικών διοικήσεων μέχρι σήμερα, οι οποίες επιδιώκουν πάντα την λογική του μπαλώματος απέναντι στα χρόνια προβλήματα της υλικοτεχνικής υποδομής.

Στο τέλος, ψηφίστηκαν και τα 2 ψηφίσματα που καταθέσαμε από κοινού ο Παύλος Αναστούλης, δημοτικός σύμβουλος Αριστερής Παρέμβασης Βύρωνα και ο Τάσος Μαυρόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Βύρωνα  : Το ένα για τον αγώνα κατά του φασισμού στα σχολεία και το δεύτερο για τα της εκπαίδευσης. Στην συζήτηση και τις ψηφοφορίες για τα δύο αυτά ψηφίσματα συμμετείχαν όλες οι δημοτικές παρατάξεις, πλην των παρατάξεων του Χρ. Γώγου και του Μ. Μπαντή οι οποίες δήλωσαν από την αρχή ότι θα απείχαν από την συζήτηση και πως δεν θα υπερψήφιζαν κανένα από τα δύο αυτά ψηφίσματα.