Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Σήμερα Πέμπτη 7/10 στις 6.30 μμ αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο-Λ. Αλεξάνδρας και πορεία στο Σύνταγμα

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και το τεράστιο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που είχε γίνει στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και κτυπήθηκε βίαια με εντολή της κυβέρνησης από την αστυνομία. 

Σήμερα οι νεοναζιστικές συμμορίες ξανακτυπούν δολοφονικά αγωνιστές, αριστερούς, πρόσφυγες. Ανταγωνίζονται συνεχώς μεταξύ τους για το ποιός θα βγάλει περισσότερο μίσος και επιθετικότητα για να πάρει την πρωτοκαθεδρία στους φασίστες. Το αντικομμουνιστικό, ρατσιστικό, εθνικιστικό, ξενοφοβικό δηλητήριο ξερνά από το φίδι των φασιστών, αλλά και από την κυβέρνηση και την πολιτική της που θρέφει το φασισμό. 

Σήμερα και κάθε μέρα είναι επιτακτικό να αντισταθούμε στην άνοδο της φασιστικής επιρροής, να απομονωθούν όσοι προπαγανδίζουν τις απόψεις τους, να μπει τέρμα στις δολοφονικές επιθέσεις, να εκλείψουν οι εγκληματικές συμμορίες. Να λουφάξουν οι εγκληματίες θρασύδειλοι που επιτίθενται  στη Σταυρούπολη και την Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, στο Ν. Ηράκλειο μια για πάντα.

Σήμερα και κάθε μέρα είναι αναγκαίο να δυναμώνει το εργατικό λαϊκό κίνημα και οι ιδέες της ειρήνης, της φιλίας των λαών, της αλληλεγγύης και της ισότητας των ανθρώπων ανεξάρτητα από φύλο, καταγωγή, θρησκεία  να κατατροπώσουν τη μισσαλοδοξία και το σκοταδισμό. 

Σήμερα, να δώσουμε μαχητικό και μαζικό παρόν στην αντιφασιστική συγκέντρωση. Να απαντήσουμε στην προκλητική κλιμάκωση της φασιστικής βίας, με την πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης.

Πέμπτη 7 Οκτώβρη στις 6.30 μ.μ. συγκέντρωση στο Εφετείο - πορεία στη Βουλή.  Καλούν αντιφασιστικές κινήσεις και συλλογικότητες, καθώς και οργανώσεις της μαχόμενης και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς α

Παρακάτω η ανακοίνωση κάλεσμα για την κινητοποίηση έχει βγάλει ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνα-Πειραιά και η καμπάνια «Δεν είναι αθώοι-Οι ναζί στη φυλακή».

«Οι μέχρι στιγμής συλλήψεις αποκαλύπτουν το πολιτικό και ιδεολογικό πρόσημο των δραστών. Χρυσαυγίτες, μέλη του κόμματος Κασιδιάρη, του Ιερού Λόχου, της Propatria και άλλων ομάδων. Τα θύματα των επιθέσεων μέλη της ΚΝΕ, των ΕΑΑΚ, της ΚΕΕΡΦΑ όλοι τους αντιφασίστες αγωνιστές του κινήματος.
Η θεωρία των δύο άκρων που σπέρνει η κυβέρνηση και οι συνοδοιπόροι της, θέλοντας να εξισώσει τα θύματα με τους θύτες, είναι ξανά βαμμένη με αίμα.
Το αντιφασιστικό κίνημα ενωμένο, μαζικό και μαχητικό θα τους δώσει την απάντηση που πρέπει για μία ακόμη φορά. Το κάναμε στο Εφετείο πέρυσι που κατέληξε στην καταδίκη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής. Το κάναμε φέτος στις ενωτικές πορείες στο Κερατσίνι και στην Σταυρούπολη.
Θα το κάνουμε ξανά την Πέμπτη 7 Οκτώβρη σε μια πορεία που θα ξεκινήσει από το Εφετείο συμβολίζοντας την περυσινή ιστορική νίκη και θα καταλήξει στην Βουλή θέλοντας να δώσουμε ένα κεντρικό πολιτικό μήνυμα στην κυβέρνηση και την ακροδεξιά όλων των εκφάνσεων.
Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην αντιφασιστική συναυλία που οργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι Αθήνας στην πλατεία Συντάγματος μετά το τέλος της πορείας», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Αντιφασιστικού Συντονισμού.

Ήδη σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και συλλογικότητες έχουν πάρει αποφάσεις για αντιφασιστική κινητοποίηση την Πέμπτη. Ημέρα αντιφασιστικής δράσης στα σχολεία έχει κηρύξει την 7 Οκτώβρη η ΟΛΜΕ.