Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Ενημέρωση σήμερα σε δρόμους του Βύρωνα από την Αριστερή Παρέμβαση


Ενημέρωση σήμερα σε δρόμους του Βύρωνα από την Αριστερή Παρέμβαση:



Βυρωνιώτες και Βυρωνιώτισσες, η Αριστερή Παρέμβαση Βύρωνα σας καλεί σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση να είμαστε Δυνατοί, Αισιόδοξοι, Αλληλέγγυοι, Ψύχραιμοι και με καθαρό μυαλό. Να κρίνουμε όσα μας βομβαρδίζουν από τα κανάλια και να αναζητούμε και ανεξάρτητες πηγές πληροφόρησης. Να μείνουμε ενεργοί και απαιτητικοί, γιατί διάφοροι επιτήδειοι εργοδότες εκμεταλλεύονται και αυτήν την κατάσταση για να σφαγιάσουν εργατικά δικαιώματα, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση χαρίζει εκατομμύρια ευρώ δημόσιο χρήμα και περιουσία στο κεφάλαιο. Ξέρουμε όλοι, ότι για τα χάλια της δημόσιας υγείας φταίει η σημερινή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Που μας έφτασαν ως εδώ με τις συνεχείς περικοπές για να χρηματοδοτούνται οι τράπεζες και ο καπιταλιστικός τομέας της Υγείας. Να απαιτήσουμε όλοι μαζί: 

· Σύγχρονη δημόσια δωρεάν υγεία, ώστε να μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες και τώρα και στο μέλλον για κάθε άνθρωπο που χρειάζεται περίθαλψη, εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες. Να ενισχυθεί άμεσα και η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη. Λεφτά για την υγεία και όχι για το χρέος.  

· Προσλήψεις τώρα μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν όλες τις ανάγκες σε υγεία, καθαριότητα, πρόνοια.

· Όχι στην κερδοσκοπία πάνω στην κρίση. Έλεγχος τιμών, παροχή δωρεάν των ειδών προστασίας. Πέρασμα όλων των ιδιωτικών κλινικών στο δημόσιο έλεγχο και σχεδιασμό. 

· Να σταματήσει η εργοδοτική αυθαιρεσία, η περικοπή μισθών, οι απολύσεις, η εντατικοποίηση και η παράταση ωραρίου. Προστασία όλων των εργαζόμενων και ειδικά μέτρα για τους εργαζόμενους στην υγεία, τα σούπερ μάρκετ, την καθαριότητα. 

· Επείγουσα μέριμνα για όλους τους ευάλωτους, τους άστεγους, τους μοναχικούς ηλικιωμένους, τους άπορους για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες τους. Να σταθούμε αλληλέγγυοι στους γείτονες μας που χρειάζονται τη βοήθεια μας. 

· Λέμε όχι στις απολύσεις, στην αναστολή των συμβάσεων, στην παράταση του ωραρίου, την εντατικοποίηση, τη μείωση των μισθών. Να παρθούν πίσω οι 11 αναστολές συμβάσεων εργαζόμενων της δημοτικής επιχείρησης που έκανε ο δήμος Βύρωνα αυτές τις μέρες.