Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Προσαγωγές μελών του Κινήματος στην πόλη του Ζωγράφου


Προσαγωγή στο Α.Τ. Ζωγράφου έγινε σε 9 μέλη του Κινήματος στην πόλη του Ζωγράφου, τα οποία έκαναν το πρωί εξόρμηση ενημέρωσης. Στο αστυνομικό τμήμα πήγαν για διαμαρτυρία και συμπαράσταση εκτός των άλλων ο δημοτικός σύμβουλος Παύλος Αναστούλης και ο Σταύρος Τζιορτζιώτης από την Αριστερή Παρέμβαση Βύρωνα.

αναδημοσιεύουμε ανακοίνωση-καταγγελία για επιβολή προστίμων
 

ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ: ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΔΕΝ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ. Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Σήμερα Σάββατο, 11/4 το πρωί, αντιπροσωπεία του Κινήματος στην Πόλη του Ζωγράφου, μαζί με τον επικεφαλής της κίνησης, δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Νίκου, με όλα τα μέτρα προστασίας, τις αποστάσεις και τα απαραίτητα έγγραφα ασκούσαμε το συνταγματικό δικαίωμα να ενημερώσουμε το λαό του Ζωγράφου για τις θέσεις της κίνησης για την πανδημία του κορονοϊού για τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Για να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ για κοινό αγώνα με τους υγειονομικούς.

Για να δηλώσουμε την αντίθεση μας στις απολύσεις και τις αντεργατικές ενέργειες των επιτήδειων εργοδοτών και στις αποφάσεις της κυβέρνησης που εκμεταλλεύεται την κατάσταση για να ενισχύσει τους ισχυρούς του χρήματος, να εκχωρεί δημόσια περιουσία και υποδομές, να περνά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας που περιλαμβάνουν και την απαγόρευση των διεκδικήσεων, της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης. Στη διάρκεια της εξόρμησης μας, περικυκλωθήκαμε από ομάδες ΔΙΑΣ και οδηγηθήκαμε και τα 9 μέλη του Κινήματος στην πόλη του Ζωγράφου στο Α.Τ. Ζωγράφου, μέσα σε 3 περιπολικά, προφανώς χωρίς πια την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων και όλα αυτά στο όνομα της δημόσιας υγείας.

Μάλιστα, ο υπερβάλλων ζήλος των αστυνομικών οργάνων απαιτούσε να κλείσουμε τα κινητά για να μην μπορούμε να επικοινωνήσουμε με δικηγόρο και απειλούσε να μπούμε γρήγορα στα περιπολικά αλλιώς θα μας βάλουν χειροπέδες. Ήδη μέχρι τώρα έχουν διαμαρτυρηθεί στο Α.Τ., οι δικηγόροι Θ. Συμεωνίδης πρώην μέλος ΔΣ ΔΣΑ και Θ. Καμπαγιάννης, νυν μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ, ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Τουλγαρίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Π. Αναστούλης και Π. Κωνσταντίνου, ο Αντώνης Δραγανίγος από την ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Από το Α.Τ. Ζωγράφου απαντούν ότι η προσαγωγή έγινε με εντολή από τη Γ.Α.Δ.Α., προφανώς ως πολιτική απόφαση που υλοποιεί την κυβερνητική πολιτική. Εν τέλει αφεθήκαμε ελεύθεροι με επιβολή προστίμου ύψους 150 ευρώ, έκαστος και έκαστη. Να το ξέρουν. Δεν μας τρομάζουν, μας πεισμώνουν. Αλλά και ο κόσμος θα τους καταλάβει αργά ή γρήγορα. 

Όταν η κυβέρνηση της Ν.Δ. λειτουργεί με συνεχείς ΠΝΠ και νομοθετήματα που τρέχουν τις αντιλαϊκές πολιτικές που είχαν σχεδιάσει και ακόμα περισσότερες για την εξυπηρέτηση των «επενδυτών» και των επιχειρήσεων στο χώρο της υγείας, όταν το κράτος με τις δυνάμεις καταστολής λειτουργεί, όταν η Βουλή νομοθετεί επικυρώνοντας εκ των υστέρων Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, όταν οι δήμοι και οι Περιφέρειες λειτουργούν και εμείς θα λειτουργούμε και θα ασκούμε αντιπολίτευση όπως απαιτείται.

Η πολιτική τους δεν είναι για το καλό μας και ούτε όλα τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας με τις διασταλτικές τους απαγορεύσεις , είναι για τη δημόσια υγεία. Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Θα φέρει οργή που θα ξεσπάσει. 

- Δείτε σχετική ανάρτηση στο fb
- Δείτε και σχετικό βίντεο στο fb