Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Κάτω τα χέρια από το ΚΕΘΕΑ - Συναυλία σήμερα Τετάρτη, 6:30 μμ., πλ. Συντάγματος!


Πριν προλάβει να κλείσει 100 ημέρες στην εξουσία η κυβέρνηση η Ν.Δ., στρέφεται με ιδιαίτερη σκληρότητα -πέρα από άλλους κοινωνικούς χώρους- και κατά ευάλωτων τμημάτων της κοινωνίας. Έτσι, μαζί με την αντιπροσφυγική πολιτική που εξελίσσεται, τώρα έχουμε την επίθεση ενάντια στον σημαντικότερο φορέα απεξάρτησης, το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).

Το ΚΕΘΕΑ είναι ένας οργανισμός που έχει κάνει μια τεράστια δουλειά στο χώρο της απεξάρτησης βοηθώντας χιλιάδες ανθρώπους, κυρίως νέους, να σωθούν από τα ναρκωτικά. Μέχρι σήμερα η διοίκηση του εκλεγόταν από τη γενική συνέλευση των μελών του, δηλαδή εκείνων που συμμετέχουν στα θεραπευτικά προγράμματα του, των γονέων τους, των εθελοντών του και των εργαζομένων σε αυτό. Τώρα η κυβέρνηση με μια αιφνιδιαστική πράξη νομοθετικού περιεχομένου καταργεί αυτή τη διοίκηση και ορίζει ότι το διοικητικό του συμβούλιο θα διορίζεται από την κυβέρνηση.

Με τον τρόπο αυτόν η κυβέρνηση προσπαθεί να ελέγξει το ΚΕΘΕΑ για μικροκομματικές σκοπιμότητες αλλά πρακτικά το οδηγεί σε διάλυση γιατί η παρουσία κομματικών εγκάθετων στη διοίκηση του θα οδηγήσει σε απομάκρυνση μεγάλου μέρους εκείνων που δραστηριοποιούνται σε αυτό (γονέων και εθελοντών) μη επιτρέποντας του να συνεχίσει το κοινωνικό έργο που προσφέρει σήμερα.

Έτσι οι μόνοι ωφελημένοι από την κυβερνητική αυτή ενέργεια θα είναι τα ιδιωτικά κέντρα απεξάρτησης, που ζητούν τεράστια ποσά για να εντάξουν κάποιον στα προγράμματα τους, και το κύκλωμα του εμπορίου των ναρκωτικών που το ΚΕΘΕΑ βοηθά χιλιάδες ανθρώπους να ξεφύγουν από αυτό. 

Ζητάμε την άμεση ανάκληση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ. Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των ανθρώπων του ΚΕΘΕΑ που προσπαθούν να το σώσουν από τη διάλυση. Είμαστε στο πλευρό των εξαρτημένων ανθρώπων και των οικογενειών τους που οι κυβερνητικές επιλογές ωθούν στο περιθώριο της κοινωνίας.

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου '19
Αριστερή Παρέμβαση