Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Αριστερή Παρέμβαση: Για τους συμβασιούχους εργαζόμενους στο δήμο Βύρωνα


Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στο αίτημα των συμβασιούχων του δήμου μας για το δικαίωμα σε σταθερή και μόνιμη δουλειά, όπως και σε κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί μόνιμες και σταθερές εργασιακές σχέσεις είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.

Επιτέλους, πρέπει να σπάσει το καθεστώς των προσωρινών συμβάσεων εργασίας που χρησιμοποιούν κυβερνήσεις, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., δημοτικές αρχές για να καλύψουν τσάτρα-πάτρα τις ανάγκες για ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες, για να επεκτείνουν τη φτηνή, προσωρινή, ελαστική εργασία, προκειμένου να ανακυκλώνουν και να «ξεγελούν» την ανεργία, για να εξυπηρετήσουν τα σχέδια των εργοδοτών για γενίκευση της επισφάλειας και της ομηρίας των εργαζόμενων. 

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιεί τις μνημονιακές δεσμεύσεις για συρρίκνωση των μόνιμων θέσεων εργασίας σε όλο το δημόσιο, εκτός αυτών στο στρατό και τους μηχανισμούς καταστολής στα πλαίσια των κατευθύνσεων για συρρίκνωση των δημόσιων υπηρεσιών πρόνοιας, παιδείας, υγείας, καθαριότητας, κοινής ωφέλειας, προκειμένου να προχωρήσουν και τα σχέδια των ιδιωτικοποιήσεων. Για να ξηλώσει τις δημόσιες υπηρεσίες και να τις παραδώσει εδώ και τώρα στους εργολάβους που καραδοκούν. Υλοποιεί αδίστακτα την πιο βάρβαρη πολιτική θυσιάζοντας χιλιάδες εργαζόμενους στον βωμό της ΕΕ, του κεφαλαίου, της καπιταλιστικής "ανάπτυξης" που αναγγέλλει χαμογελαστά ο πρωθυπουργός, την ώρα που στέλνει στην φτώχεια εκατομμύρια εργαζόμενους και στον καιάδα τους συμβασιούχους.

Εφευρίσκουν τις συμβάσεις των 2μηνων, τα ωρομίσθια, τα 8μηνα, τα ΕΣΠΑ, κ.ο.κ., προκειμένου να μοιράζουν την ανασφαλή προσωρινή εργασία ανά λίγους μήνες μεταξύ των ανέργων. Και από πάνω να τους στερούν το δικαίωμα σε μόνιμη δουλειά, που τάχα δεν είναι δίκαιο γιατί πρέπει να πάρουν σειρά οι επόμενοι άνεργοι από τις ουρές, που οι ίδιοι δημιουργούν και οι ίδιοι εκμεταλλεύονται. Αλλά δουλειά υπάρχει για όλους, με κάλυψη των πραγματικών αναγκών, με τήρηση των ωραρίων εργασίας, με μείωση του χρόνου εργασίας. 

Η απαίτηση των συμβασιούχων των δήμων πρέπει να δικαιωθεί. Γιατί η δική τους νίκη, θα είναι νίκη όλης της κοινωνίας ενάντια στα σχέδια τους να μετατρέψουν όλους μας σε φτηνό-αναλώσιμο υλικό και να περάσουν όλες οι υπηρεσίες στη κερδοσκοπία της οικονομικής ολιγαρχίας. Η βρώμα της πολιτικής τους, που ρίχνει τις αμοιβές στο ύψος του ξεροκόμματου και τους εργαζόμενους βορρά στα κέρδη, που παραδίδει δημόσιες υπηρεσίες, γη, περιουσία και αγαθά στις πολυεθνικές ξένες και ντόπιες, είναι αυτή που μας πνίγει. 

Ο αγώνας των συμβασιούχων είναι αγώνας όλης της κοινωνίας για το δικαίωμα στη δουλειά και για να μην περάσουν τα σχέδια για ιδιωτικοποιήσεις, τα οποία θα ακολουθήσει τεράστια αύξηση των δημοτικών τελών και υπηρεσιών, προκειμένου να «καλυφθεί το κόστος» του ιδιώτη. Ο αγώνας των συμβασιούχων πρέπει να κλιμακωθεί και να επεκταθεί. Η υπεράσπιση της σταθερής δουλειάς και των δημόσιων αγαθών είναι θέμα όλης της κοινωνίας, όλων των εργαζόμενων για:

· Να μην περάσει καμία απόλυση ούτε τώρα ούτε μετά. Μετατροπή τώρα όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Καταβολή όλων των δεδουλευμένων. Κανένας εργαζόμενος απλήρωτος.
· Κατάργηση κάθε μορφής προσωρινής και ελαστικής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
· Ίση αμοιβή για ίση εργασία.
· Μαζικές μόνιμες προσλήψεις σε όλες τις υπηρεσίες για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών των δήμων και της κοινωνίας.
· Καμία ιδιωτικοποίηση έμμεση ή άμεση για δήμους στην υπηρεσία του λαού. Όχι στην εκχώρηση των δημόσιων υπηρεσιών στην κερδοσκοπία του ιδιωτικού κεφαλαίου και των εργολάβων.

Βύρωνας, Οκτώβρης 2019