Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Από την ορκωμοσία του νέου δημοτικού Συμβουλίου


Η εκδήλωση της ορκωμοσίας του νέου δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Αυγούστου '19, στο θέατρο "Άννα Συνοδινού". Αναρτούμε το κείμενο και το βίντεο από την ορκωμοσία του Π. Αναστούλη, νέου δημοτικού συμβούλου της Αριστερής Παρέμβασης:

«Ορκίζομαι στην τιμή και στη συνείδησή μου ότι, από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, θα υπηρετώ τα δικαιώματα των κατοίκων του Δήμου μας ανεξαρτήτως φυλής, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, εθνικότητας και θρησκεύματος. 

Θα αντιπαλέψω κάθε πολιτική υποβάθμισης και διάλυσης των δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών, παροχής τους έναντι αντιτίμου, την εκχώρηση και εμπορευματοποίηση της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας, την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Θα προβάλλω τα προβλήματα των κατοίκων, ντόπιων και προσφύγων-μεταναστών, θα υπερασπίζομαι τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, του φτωχού λαού και της αγωνιζόμενης νεολαίας και θα παλεύω μαζί τους.

Θα αγωνιστώ για την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής που επιβάλλουν Ευρωπαϊκή Ένωση και οι καπιταλιστικές τάξεις και εφαρμόζουν η κυβέρνηση και το τοπικό κράτος (περιφέρειες και δήμοι).

Για την οριστική ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για μια γειτονιά αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση, διακρίσεις, φασισμό και ρατσισμό. Για τη ζωή της εργατικής και λαϊκής χειραφέτησης που μας αξίζει!».