Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Επιστολή της Αριστερής Παρέμβασης στην εφημερίδα Αυγή για επανόρθωση δημοσιεύματος

                                                       ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
                                                                                                          Προς την εφημερίδα «Αυγή»
                                                                                                   Υπόψη : κ. Διευθυντή Σύνταξης

Πληροφορηθήκαμε πρόσφατα ότι στο φύλλο της εφημερίδας σας ημ. 25.09.2014, με τίτλο «"Όχι" στην αξιολόγηση στον Δήμο Βύρωνα» γράφετε μεταξύ άλλων για οξύμωρη στάση των παρατάξεων Αριστερή Παρέμβαση και Λαϊκή Συσπείρωση που ψήφισαν λευκό στη δήθεν απόφαση του δήμου Βύρωνα για να μην εφαρμοστεί η «αξιολόγηση». Θα ήταν πράγματι οξύμωρο να ψήφιζαν υπέρ της απόφασης οι  παρατάξεις που στήριξε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ (οι 3 ακόμα που αναφέρεται στο δημοσίευμα) και να μην ψήφιζαν την άρνηση εφαρμογής της  αξιολόγησης οι παρατάξεις Αριστερή Παρέμβαση και Λαϊκή Συσπείρωση.  Κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Ο πληροφοριοδότης σας σάς διοχέτευσε παραχαραγμένα στοιχεία σε μια μεθόδευση που μάλλον εκθέτει την παράταξη της δημ. αρχής και την εφημερίδα σας, παρά εμάς. 
Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου ημ. 15/9/2014 στο θέμα «Αποστολή ή μη στοιχείων υπαλλήλων για επανέλεγχο μετατροπής συμβάσεων», που ζητά η κυβέρνηση για να αντλήσει στοιχεία, ώστε να προχωρήσει σε απολύσεις, η δημ. αρχή πρότεινε να παρθεί απόφαση για τη μη παροχή στοιχείων.   Όμως,
ξέκοψε το θέμα από τις άλλες αντεργατικές μεθοδεύσεις για την αξιολόγηση-απολύσεις υπαλλήλων, διαδικασία που είναι σε εξέλιξη από την κυβέρνηση. Στην πρότασή μας, που ήταν και απαίτηση του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου, να συγκεκριμενοποιηθεί και η θέση ότι ο δήμος Βύρωνα δεν θα προχωρήσει σε αξιολόγηση των υπαλλήλων που κατατάσσει υποχρεωτικά το 15% ως ανεπαρκείς και αποτελεί όχημα για νέες διαθεσιμότητες-απολύσεις, αρνήθηκε να συμπεριλάβει τέτοια δέσμευση και δήλωσε ότι καλύπτεται  από παλιότερη απόφαση επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής, που μιλά για κατάργηση του νόμου για την αξιολόγηση. Έτσι, το όποιο βήμα μη συμμόρφωσης στις αντεργατικές κυβερνητικές μεθοδεύσεις έμεινε μετέωρο. Κατόπιν αυτού η Αριστερή Παρέμβαση και η Λαϊκή Συσπείρωση ψηφίσαμε λευκό. 
Τις επόμενες μέρες διαβάσαμε ότι η δημ. αρχή αναθεώρησε αυτή την απόφαση περιλαμβάνοντας και το «να μην προχωρήσουν τη διαδικασία της δήθεν «αξιολόγησης». Δεν ξέρουμε αν οφείλεται σε εσωτερικούς προβληματισμούς ή λόγω της σθεναρής στάσης της Αριστερής Παρέμβασης και της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Σε κάθε περίπτωση όμως αποτελεί αχαρακτήριστη ενέργεια, που δεν ταιριάζει με το ήθος της αριστεράς, να διοχετεύονται δημοσιεύματα στην Αυγή που γράφουν για οξύμωρη στάση των παρατάξεων Αριστερή Παρέμβαση και Λαϊκή Συσπείρωση που ψήφισαν λευκό στη δήθεν απόφαση τους για να μην εφαρμοστεί η «αξιολόγηση». Είναι αυτό που λέει η παροιμία «εκεί που μας χρεωστάγανε, ζητάνε και τα ρέστα». Αλλά, υπάρχει αδιάψευστος μάρτυρας, τα μαγνητοφωνημένα πρακτικά, που έχουμε δημοσιεύσει στο ιστολόγιο μας και περιλαμβάνουν όλη τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Ελπίζουμε να μην επαναληφθεί παρόμοια παραχάραξη, γιατί δεν συνιστά καλό ξεκίνημα. Κατόπιν όλων αυτών στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο απαιτήσαμε, όπως διορθώθηκε το περιεχόμενο της απόφασης, έτσι να καταγραφεί η θετική ψήφο μας στην απόφαση, που άλλωστε εμείς είχαμε προτείνει. Το ίδιο απαίτησε και η Λαϊκή Συσπείρωση και το πρακτικό της απόφασης διορθώθηκε.
Κατόπιν, όλων αυτών παρακαλούμε σύμφωνα με τα ισχύοντα, να επανορθώσετε το συκοφαντικό σας δημοσίευμα, με ίδιας έκτασης κείμενο που αποκαθιστά την πραγματικότητα και συγκεκριμένα να αναφέρει ότι :

Στο δημοσίευμα σας ημ. 25/9/2014 με τίτλο  «"Όχι" στην αξιολόγηση στον Δήμο Βύρωνα» αναφέρετε ως οξύμωρη τη στάση της Αριστερής Παρέμβασης και Λαϊκής Συσπείρωσης που ψήφισαν λευκό στη δήθεν απόφαση του δήμου για να μην εφαρμοστεί η «αξιολόγηση.  Όμως η αλήθεια είναι διαφορετική και η πληροφόρησή σας συκοφαντική.

Το λευκό αφορούσε απόφαση που περιλάμβανε μόνο την άρνηση αποστολής στοιχείων  για τον έλεγχο των συμβάσεων και δεν περιλάμβανε, παρά τη θέση του Σωματείου εργαζομένων του δήμου και τη δική μας πρόταση και τοποθέτηση, την άρνηση εφαρμογής της διαδικασίας «αξιολόγησης» που αποτελεί όχημα για νέες απολύσεις, για αυτό άλλωστε την ψήφισαν οι παρατάξεις που στήριξε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Τα αναρτημένα στην ιστοσελίδα μας ηχητικά πρακτικά είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Η διόρθωση της απόφασης τις επόμενες μέρες με προσθήκη και της άρνησης υποβολής στοιχείων για τη δήθεν «αξιολόγηση» έχει τις θετικές ψήφους  της Αριστερής Παρέμβασης και της Λαϊκής Συσπείρωσης, όπως έχει καταγραφεί.