Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
 
ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ

Οι εργαζόμενοι του δήμου Βύρωνα για μια ακόμα φορά δεν πληρώνονται τα δεδουλευμένα στην ώρα τους. Δεν καταβλήθηκε κανονικά το δεύτερο 15θήμερο του Μαρτίου 2012. Το καινούργιο και ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι τα χρήματα αυτή τη φορά μπλοκαρίστηκαν λόγω χρεών στην ΕΥΔΑΠ ύψους 942.000 € και η ΕΥΔΑΠ προχώρησε σε εντολή δέσμευσης χρημάτων του δήμου.
 
Σταθερά προχωρά η χρεοκοπία του δήμου, στα πρότυπα του κεντρικού κράτους, που  μεθοδικά έφτασε σε ομηρία στους δανειστές, στο ξεπούλημα-ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πλούτου και στη συντριβή του κόσμου της δουλειάς. Έτσι και ο δήμος Βύρωνα, εντασσόμενος  στο «πρόγραμμα εξυγίανσης», λόγω του ύψους του χρέους του, κατευθύνεται προς τη συρρίκνωση των κοινωνικών-δημόσιων υπηρεσιών του, την απαξίωση και παράδοση στους ιδιώτες της δημόσιας περιουσίας και στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων του.


 Η ΕΥΔΑΠ για να ακολουθήσει τους «κανόνες της αγοράς και της ανταγωνιστικότητας», που απαιτεί το μνημόνιο της κυβέρνησης με την Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Κ.Τ., θέλει να παρουσιάσει θετικό ισολογισμό, ώστε και αυτή να ξεπουληθεί πιο εύκολα στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Τα παλιά και νέα συσσωρευμένα αδικαιολόγητα χρέη του δήμου προς την ΕΥΔΑΠ με τα πρόστιμά τους γίνονται άμεσα απαιτητά σε βάρος ακόμα και των μισθών των εργαζόμενων. Έτσι, σε ένα αιμοβόρο πόλεμο και μέσα στους φορείς του δημοσίου, τσακώνονται ελέφαντες για να την πληρώσουν τα βατράχια.

Ο Δήμος Βύρωνα έχει, επίσης σοβαρή ευθύνη για τη διόγκωση των χρεών προς τους ιδιώτες, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, που και αυτοί απαιτούν την εξόφλησή τους και ο δήμος δηλώνοντας οικονομική δυσπραγία, τους δείχνει το δρόμο για κατασχέσεις της περιουσίας του, δηλαδή της λαϊκής περιουσίας (αν και ο λαός ποτέ δεν είχε τον έλεγχό της). Έχουμε επανειλημμένα τοποθετηθεί για τον προσανατολισμό των δαπανών και των εσόδων του δήμου, για τα έργα βιτρίνας, προεκλογικής σκοπιμότητας και αμφίβολης ποιότητας που διόγκωσαν το χρέος, για  τη φορομπηξία των κατοίκων και για το σύνολο της πολιτικής του δήμου και να τα αποτελέσματα.

 Το πολιτικό και οικονομικό σύστημα που προσκυνούν και υπηρετούν τόσα χρόνια χρεοκόπησε και στον κατήφορο του παρασύρει τους εργαζόμενους. Είναι ο καιρός να αντιστρέψουμε την κατάσταση, να εξαφανιστούν οι άρπαγες του πλούτου και το πολιτικό τους προσωπικό και ο λαός να πάρει στα χέρια του τις ζωές του.

Απαιτούμε :

-       Κανένας συμψηφισμός των χρημάτων των εργαζόμενων με τις οφειλές του δήμου σε τρίτους.

-       Οι εργαζόμενοι να πληρώνονται στην ώρα τους, χωρίς περικοπές και μειώσεις μισθών.

-       Η δημ. αρχή να δώσει όλα τα στοιχεία για τη διαχείριση των οικονομικών του δήμου. Να αποδοθούν ευθύνες για την οικονομική διαχείριση.

-       Να μην εκχωρείται δημόσια περιουσία σε ιδιώτες, να μην προχωρήσουν δεσμεύσεις και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων του δήμου.

-       Τέρμα στα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και στα έργα βιτρίνας. Όχι στη φορομπηξία και στη συρρίκνωση των δημόσιων υπηρεσιών. Έργα, υποδομές και υπηρεσίες για τις ανάγκες των κατοίκων σε παιδεία, υγεία, πρόνοια, καθαριότητα, προστασία του περιβάλλοντος, μετακινήσεις, ανθρώπινη ζωή σε ανθρώπινη πόλη.


16/3/2012