Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/3

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Νεαπόλεως 25,   http://aristeriparemvasivyrona.blogspot.com, arpa_vyrona@yahoo.gr
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες στη Χαλκίδα, που παραπέμπονται σε δίκη την Παρασκευή 30/3 για «προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας» (Αρθρ. 168.2 Π.Κ) και απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος τους.
Ανήμερα των Θεοφανείων στη Χαλκίδα, η αστυνομία συνέλαβε 5 πολίτες και σχημάτισε δικογραφία κατ’ αυτών για «προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας» (Αρθρ. 168.2 Π.Κ). Ο πρόεδρος της δημοκρατίας βρέθηκε στο επίκεντρο έντονων διαμαρτυριών από το πλήθος των παρισταμένων, που φώναζε συνθήματα κατά της δοτής συγκυβέρνησης και της τρόικας (ΔΝΤ – ΕΕ – Τραπεζιτών), που έχουν εξαπολύσει άγριο κοινωνικό πόλεμο εναντίον της λαϊκής πλειοψηφίας.


Θεωρούμε δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν την αντίθεση τους στα μέτρα που ψηφίζει η κυβέρνηση με τους συνεργάτες της και τα οποία υπογράφει ο πρόεδρος της δημοκρατίας. κ. Παπούλιας. Να διαμαρτύρονται απέναντι σε αυτούς και στον κ. Παπούλια, που δεν είναι  «ανεύθυνος θεσμικός άρχοντας», αλλά γίνεται συνεργός στα κοινωνικά εγκλήματα που συντελούνται. Οι πράξεις αυτές συνιστούν παραβίαση του Συντάγματος και όχι η διαμαρτυρία των πολιτών.

Απαιτούμε να καταργηθεί  το άρθρο 168 του Π.Κ.. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες συμπολίτες μας. Δηλώνουμε και εμείς ότι διαμαρτυρόμαστε, όπως και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, απέναντι σε αυτή την πολιτική. Και αν η διαμαρτυρία είναι αδίκημα, τότε το ίδιο αδίκημα έχουμε διαπράξει και εμείς.

Μάρτης 2012ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ                                                        Για την Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα

                                                       Σταύρος Τζιορτζιώτης, δημ. σύμβουλος