Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Aπό Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση εργαζόμενων Δ. Βύρωνα για καταπάτηση δικαιώματος εργαζόμενης σε Παιδικούς Σταθμούς

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα
              ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η δημοτική αρχή του δήμου Βύρωνα καταπατά και αρνείται την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας χτυπώντας τα υπολείμματα των εργατικών δικαιωμάτων μετά την κατάργησή τους, από κυβέρνηση – Τρόικα και Ε.Ε.
Συγκεκριμένα η Διοίκηση του Ν. Προσώπου των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών τιμωρήθηκε με πρόστιμο από την επιθεώρηση εργασίας γιατί αρνιόταν την καταβολή κανονικής άδειας σε συμβασιούχο εργαζόμενη στους Παιδικούς Σταθμούς.
Πέρασε πάνω από ένας μήνας και με πρωτοφανή αλαζονικό τρόπο ο δήμαρχος Βύρωνα και η διοίκηση του Νομικού Προσώπου των Παιδικών Σταθμών γράφουν στα «παλαιότερα των υποδημάτων τους» την απόφαση της επιθεώρησης εργασίας που δικαιώνει την εργαζόμενη και αρνούνται την εφαρμογή της.
Η αναλγησία της Δημοτικής Αρχής ξεπερνά κάθε όριο. Στερεί από μια απολυμένη εργαζόμενη- που μέχρι σήμερα είναι άνεργη - τα χρήματα της άδειας που της οφείλει για να μπορεί να ζήσει.
Η παραπάνω συμπεριφορά της δημοτικής αρχής δείχνει τον τρόπο που αντιλαμβάνονται κάποιοι τη «νομιμότητα» και τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους.
Ταυτόχρονα συνεχίζουν να αρνούνται την εφαρμογή του νόμου για την κανονική άδεια στις εργαζόμενες συμβασιούχες που εργάζονται στους Παιδικούς Σταθμούς.
Καλούμε τη δημοτική αρχή και τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου να σεβαστούν την απόφαση της επιθεώρησης εργασίας που τη δικαιώνει και να τις καταβάλουν τα χρήματα για την άδεια χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση.
Μάρτιος 2012