Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΟΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Συνεχίζεται το σήριαλ της ψευδολογίας και της εξαπάτησης των δασκάλων στο «Πνευματικό Εργαστήρι»


ΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ!

 Απλήρωτοι οι δάσκαλοι με σύμβαση έργου από τον Οκτώβρη του 2010!

 Χρωστάνε αναδρομικά σε δασκάλους από το 2005! Τους υποχρέωναν να δίνουν αποδείξεις εξόφλησης και ΦΠΑ χωρίς να τους πληρώνουν!

 Με απόφαση του ΟΠΑΔΒ κόπηκαν τα οδοιπορικά στους καθηγητές !

 Αποκαλύφτηκε ότι ο Οργανισμός δεν αποδίδει τις ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ!
 Η τυχοδιωκτική πολιτική της Δημοτικής Αρχής έχει προκαλέσει την μαζική οργή.
Απλήρωτοι, πάνω από δέκα μήνες, εξακολουθούν να παραμένουν οι δάσκαλοι μουσικής και χειροτεχνίας, που δουλεύουν με σύμβαση έργου στον Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Βύρωνα (ΟΠΑΔΒ). Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η δημοτική αρχή του κ. Χαρδαλιά, επικαλούμενη την οικονομική χρεωκοπία του Δήμου, δεν σκοπεύει να τους πληρώσει, εκτός αν εξαναγκασθεί από τους αγώνες των ίδιων των δασκάλων, την παρέμβαση του σωματείου και την συμπαράσταση των γονιών και των νεαρών μαθητών τους. Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες ο κίνδυνος να μη πάρουν ποτέ οι δάσκαλοι τα δεδουλευμένα είναι άμεσος και υπαρκτός αφού οι ιθύνοντες του Δήμου διαδίδουν ανοιχτά ότι ο ΟΠΑ δεν έχει λεφτά να τους πληρώσει και ότι δεν πρόκειται να πάρουν τα χρήματά τους ποτέ, εκτός αν ο Δήμος πάρει δάνειο από τη Παρακαταθηκών και Δανείων….. Η προσφυγή στην επιχειρηματολογία του δανείου αποτελεί μάλλον τέχνασμα, αφού είναι γνωστό ότι οι χρεωκοπημένοι Δήμοι, όπως ο Βύρωνας, βρίσκονται κάτω από την εφαρμογή προγραμμάτων εξυγίανσης και η χορήγηση νέων δανείων στους ΟΤΑ, ιδίως σε αυτούς που είναι χρεωκοπημένοι, πρέπει μάλλον να αποκλείεται. Εκτός από αυτό ο Δήμος Βύρωνα έχει ζητήσει από την κυβέρνηση, την υπαγωγή του σε καθεστώς επιτήρησης!...Έτσι, το μόνο που έχει απομείνει στους αναφερόμενους εργαζόμενους είναι η προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Από το Οκτώβρη του 2010 σταμάτησαν να πληρώνουν τους εργαζόμενους με σύμβαση έργου. Νέοι μηχανισμοί εμπαιγμών και κοροϊδίας! Ανεξήγητη η σιωπή της αντιπολίτευσης.

Όπως έγινε γνωστό, πέρα από τα δεδουλευμένα, που ο Δήμος χρωστάει σε 4 καθηγητές του ΟΠΑΔΒ από το 2005 (!!...), το σήριαλ των εμπαιγμών και της κοροϊδίας άρχισε εκ νέου να μπαίνει στο μηχανισμό παραπλάνησης των εργαζομένων, καθώς από τον Οκτώβρη του 2010 μέχρι και σήμερα η δημοτική αρχή και από κοντά η Διοίκηση του νομικού προσώπου, έχουν σταματήσει κάθε πληρωμή αμοιβών στους δασκάλους των καλλιτεχνικών μαθημάτων, που δουλεύουν με σύμβαση έργου και εκδίδουν απόδειξη παροχής υπηρεσιών!

Πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν έχουν πάρει δημόσια θέση για την συγκεκριμένη αυτή κατάσταση, που επικρατεί στον αναφερόμενο Οργανισμό, ενώ οι σοβαρές αυτές παραβιάσεις της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας δεν έχουν γίνει αντικείμενο συζητήσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο!... Οι δάσκαλοι παραμένουν απλήρωτοι από τον Οκτώβρη του 2010 μέχρι και σήμερα, δηλαδή τους χρωστάνε μισθούς δέκα μηνών και πάνω ! Τα χρωστούμενα από το 2005 ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 17.600,00 ευρώ (4.400 ευρώ στον καθένα) ενώ για τους απλήρωτους από τον Οκτώβρη του 2010 μέχρι σήμερα, υπολογίζονται στο συνολικό ποσό των 70.000-80.000 ευρώ. Πέρα από όλα αυτά, αποκαλύφτηκε ότι ο ΟΠΑ δεν έχει καταβάλλει στο ΙΚΑ ασφαλιστικές εισφορές για μακρύ χρονικό διάστημα !

Ο λαός απαιτεί να μάθει τι έγινε ο ΣΔΟΕ και τα αποτελέσματα της έρευνάς του για την παράνομη και σκανδαλώδη οικονομική διαχείριση στον ΟΠΑΔΒ και γιατί δεν έχει ακόμα επέμβει το Σώμα Επιθεωρητών και Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης

Θυμίζουμε ότι η σκανδαλώδης οικονομική διαχείριση στον Οργανισμό Πολιτισμού ΟΠΑ του Δήμου Βύρωνα, οδήγησε σε φαινόμενα τεράστιας φοροδιαφυγής των εταιριών που κάνουν το μανατζάρισμα των διαφόρων καλλιτεχνικών συγκροτημάτων και σε απώλειας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ΦΠΑ κλπ, κατά την οκταετία Χαρδαλιά. Κατά πόσο υπήρξαν απώλειες εσόδων και άλλες ποινικά κολάσιμες πράξεις θα το δούμε μετά από την έρευνα που πρέπει να διεξάγουν τα εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας. Μετά τις βαριές καταγγελίες που είδαν το φώς της δημοσιότητας, παρενέβη πέρυσι ο ΣΔΟΕ, ο οποίος προχώρησε σε κατασχέσεις βιβλίων κλπ, αλλά έκτοτε προφανώς με άνωθεν πολιτικές παρεμβάσεις, έχει εξαφανιστεί, και δεν έχει δώσει στην δημοσιότητα τα αποτελέσματα της έρευνάς ! Θυμίζουμε επίσης ότι για το ίδιο ζήτημα, είχε ζητηθεί από το 2010 και η παρέμβαση του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, την οποία μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει!...

Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν δει την δημοσιότητα αποκαλύφτηκε ότι στο τότε Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Βύρωνα (σημερινός ΟΠΑΔΒ) υπήρχαν ψεύτικα λογιστικά βιβλία, εικονικοί οικονομικοί προϋπολογισμοί και ισολογισμοί και παράνομος τραπεζικός λογαριασμός (στο όνομα του σημερινού Δημάρχου) του οποίου η διαχείριση παραμένει ακόμα σε βαθύ σκοτάδι, καθώς τόσο η παλιά διοίκηση του νομικού προσώπου όσο και η δημοτική αρχή αρνούνται να δώσουν στη δημοσιότητα την κίνηση του λογαριασμού και άλλα οικονομικά στοιχεία. Ακόμα να θυμίσουμε ότι το 2009 ο Δήμαρχος συνεπικουρούμενος από την ανάξια διοίκηση του τότε Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου, έδωσε παράνομα, από τα δικά μας χρήματα, στον Αθηναϊκό 20.000 ευρώ για να ενισχύσει την γυναικεία ομάδα μπάσκετ, στη οποία ο κ. Χαρδαλιάς κατέχει ειδική θέση και αποστολή, ενώ σε όλη την διάρκεια της θητείας τους τύπωναν στο όνομα των «απολογισμών» και των «έργων τους», χιλιάδες πολυτελή και πανάκριβα έντυπα για προσωπική τους αυτοδιαφήμιση και εκλογική χρήση.

Στο σκοτάδι παραμένει και ο μυστικός όσο και παράνομος τραπεζικός λογαριασμός του Αθλητικού Οργανισμού η δημοσιοποίηση του οποίου έχει ζητηθεί στις αρχές του 2011 αλλά και εδώ τόσο η προηγούμενη Διοίκηση του Α.Ο όσο και ο Δήμαρχος αρνήθηκαν να δημοσιοποιήσουν τα ζητηθέντα στοιχεία ή να τα δώσουν στο μέλος μας που τα έχει ζητήσει!...

Άμεσος ο κίνδυνος διάλυσης μουσικών τμημάτων

Ορισμένοι δάσκαλοι αγανακτισμένοι από τις αντεργατικές συμπεριφορές της δημοτικής αρχής Χαρδαλιά, σκέπτονται να σταματήσουν την διδασκαλία και υπάρχει ο κίνδυνος μουσικά τμήματα να οδηγηθούν στην προσωρινή αναστολή ή στην οριστική διάλυση. Αν αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα οφείλεται κυρίως στους δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ διδασκόντων και παιδιών καθώς και στο υψηλό επαγγελματικό ήθος των δασκάλων. Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι με ευθύνη της Διοίκησης του ΟΠΑ σαράντα περίπου μαθητές, που μάθαιναν κιθάρα, έμειναν τη φετινή χρονιά τελικά χωρίς διδάσκοντα, καθώς ο δάσκαλός τους Π. Καμπουράκης, απηυδισμένος από την απαράδεκτη μεταχείριση του Δήμου και το φόβο της ανεργίας, παράτησε το πνευματικό εργαστήρι και έφυγε για το εξωτερικό.

Το σωματείο των εργαζομένων του Δήμου στο πλευρό των δασκάλων!

Το διδακτικό προσωπικό στο «πνευματικό εργαστήρι» του Δήμου, σε μια προσπάθεια να διεκδικήσει αγωνιστικά τα δικαιώματά του, ζήτησε την επέμβαση του σωματείου εργαζομένων του Δήμου και την άμεση εξόφληση όλων των οφειλομένων αποδοχών των δασκάλων της μουσικής και των άλλων καλλιτεχνικών μαθημάτων, που δουλεύουν στο Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού. Έτσι τη Τρίτη βράδυ 29.11, εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου, επισκέφτηκε το διδακτικό προσωπικό στο παλιό ταχυδρομείο, όπου στεγάζονται τώρα τα μαθήματα και αφού τους ενημέρωσε για την οικονομική κατάσταση και την αντεργατική πολιτική της Δημοτικής Αρχής, υποσχέθηκε ότι το σωματείο θα προβεί σε ενέργειες για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους και ζήτησε από παρευρισκόμενους να συνταχθούν με το σωματείο και να δώσουν παρών στους αγώνες που έρχονται.

3.12.2011

Η Επιτροπή για την Καταγραφή της Κατάστασης στο Δήμο Βύρωνα