Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ


Έγινε η ανοικτή συζήτηση της Αριστερής Παρέμβασης χθες στο Βύρωνα με θέμα "Μνημόνιο, Σχέδιο Καλλικράτης, πολιτική του Δήμου. Ανατρέπουμε τα δεδομένα με αγώνες και ριζοσπαστική παρέμβαση στις εκλογές".

Το άνοιγμα έκανε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Αριστερής Παρέμβασης, Σταύρος Τζιορτζιώτης. Αναφέρθηκε στην πολιτκή της κυβέρνησης, Ε.Ε., ΔΝΤ και τις επιτπτώσεις στην αυξηση της φτώχειας, της ανεργίας, της κατάργησης εργατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Μίλησε για το σχέδιο Καλλικράτης και τα αποτελέσματα που θα έχει στην ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών και την αυταρχικοποίηση των δήμων που ολοκληρώνονται ως τοπικά κράτη. Παρουσίασε στοιχεία για τη νεοφιλελεύθερη-αντικοινωνική πολιτκή της δημοτικής εξουσίας του κ. Χαρδαλιά και τη στάση που κράτησαν σε κρίσιμα ζητήματα οι άλλες δημοτικές παρατάξεις που στην ουσία δεν έκαναν αντιπολίτευση. Με βάση την εμπειρία και από το δημοτικό συμβούλιο και από τη συνολική δράση της Παρέμβασης κατέληξε ότι είναι ανάγκη να δυναμώσει η συλλογική δράση των κατοίκων γιατί μόνο έτσι φαίνεται ότι μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα και να ματαιώσουμε τα σχέδια τους.
Ακολούθησε πλούσια συζήτηση με παρεμβάσεις για τα τεκταινόμενα στο δήμο, για την δράση των επιτροπών κατοίκων και την αξία της, για τα επίδικα της περιόδου, τη σύνδεση του τοπικού με το γενικό, τη θέση για τη διαγραφή του χρέους, το μνημόνιο και τη σύνδεσή του με τη ζωή και το δήμο, για το χαρακτήρα και τον προσανατολισμό της Αριστερής Παρέμβασης, την κοινή δράση και την απο δω και πέρα απεύθυνση της.
Δόθηκαν επόμενα ραντεβού στις διαδικασίες της και στο Πολιτιστικό Φεστιβάλ που θα οργανώσει στο επόμενο διάστημα.