Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Σχετικά με επιστολή κατοίκων για τα έργα οδοποιϊας αι άλλα

 Αγαπητές-οι συμπολίτισσες-ες,

Λάβαμε ο υπόμνημα-καταγγελία σας με τίτλο «Για τα εκατομμύρια που πετιούνται σε αμφίβολης ποιότητας έργα οδοποιίας». Χαιρόμαστε για την κίνηση σας και τη συλλογική δραστηριοποίηση για τα προβλήματα της πόλης μας. Συμφωνούμε με τις καταγγελίες και τις επισημάνσεις σας.

Θα στηρίξουμε στο δημοτικό συμβούλιο το υπόμνημά σας. Σας ενημερώνουμε ότι, στηρίζουμε και προβάλλουμε προτάσεις και αιτήματα για κυκλοφοριακές διευθετήσεις, π.χ. τα αιτήματα των Συλλόγων γονέων του Συγκροτήματος Ταταούλων για την ασφαλή πρόσβαση των παιδιών στα σχολεία, όπως θα προβάλλουμε και τη δική σας  καταγγελία. 

Από το σύνολο των όσων αναφέρετε θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι υπάρχει ένα ζήτημα για το οποίο έχουμε αντίρρηση. Είναι το σημείο που αναφέρει «Αστυνόμευση της παράνομης στάθμευσης....Να απαγορευτεί η στάθμευση σε όλους τις βασικές οδικές αρτηρίες που ασκείται η δημόσια συγκοινωνία όπως είναι η Χρυσοστόμου Σμύρνης, Κύπρου και Κολοκοτρώνη κλπ.». Είναι γνωστό ότι το κράτος και οι δήμοι εντείνουν την αστυνόμευση και τα πρόστιμα για τις παράνομες σταθμεύσεις, όχι για την ασφαλή διέλευση πεζών και την καλύτερη κυκλοφορία, αλλά για εισπρακτικούς λόγους. Επίσης, όσο δεν βελτιώνεται η εξυπηρέτηση με τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς, οι άνθρωποι εξαναγκάζονται στη χρήση του Ι.Χ. και ειδικά στο Βύρωνα αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα εξεύρεσης θέσεων στάθμευσης. Τυχόν απαγόρευση στάθμευσης στους 3 μεγάλους δρόμους χωρίς δημιουργία χώρων δωρεάν ελεύθερης στάθμευσης, θα δημιουργούσε για τους κατοίκους αυτών των περιοχών μεγάλη δυσκολία και η επιβολή κυρώσεων, πρόσθετα οικονομικά προβλήματα. Πιστεύουμε ότι χρειάζονται συνολικές λύσεις για το θέμα, που έρχονται σε σύγκρουση με το μοντέλο ανάπτυξης της πόλης και της χρήσης του Ι.Χ. που επιβάλλουν οι κεντρικές πολιτικές επιλογές. Θέσεις, που έχουμε εκφράσει σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας (για την κατασκευή του πολυόροφου ιδιωτικού πάρκινγκ, για το συντελεστή δόμησης, κ.α.). Θεωρούμε, ότι η οποιαδήποτε δημοτική εξουσία, που δεν έχει πάρει μέτρα για τη βελτίωση της κατάστασης στη πόλη, στους δρόμους και στη μετακίνηση, δεν βοηθά να προτρέπεται από δημοτικές κινήσεις να επιβάλλει ποινές και απαγορεύσεις, που θα αξιοποιήσει κατά το δοκούν για το εισπρακτικό συμφέρον της.

 Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι για τα έργα του δήμου έχουμε ασχοληθεί πολλές φορές στο παρελθόν (καταλήψεις πλατειών από τραπεζοκαθίσματα, κυκλοφοριακές διευθετήσεις, κ.α.) ως Αριστερή Παρέμβαση, αλλά και μαζί με συλλογικούς φορείς των κατοίκων. Για το θέμα των  πρόσφατων ασφαλτοστρώσεων θα συνεχίσουμε να ασχολούμαστε και έχουμε κάνει ήδη από την ανακοίνωση της δημοπράτησης τους τις παρακάτω ενέργειες:

- Πρώτη ανακοίνωση μας για το θέμα τον Ιανουάριο του 2010

- Κοινή προσφυγή με πρωτοβουλία της Αριστερής Παρέμβασης με τις άλλες 2 αριστερές δημοτικές παρατάξεις στην Περιφέρεια Αττικής (απευθυνθήκαμε και στο κ. Κόνσουλα, αλλά αρνήθηκε τη συμμετοχή του) το Φεβρουάριο 2010.

- Μετά την ακύρωση της δημοπράτησης και την εκ νέου επαναδημοπράτηση του έργου απευθυνθήκαμε στις άλλες δημ. παρατάξεις για νέα προσβολή της διαδικασίας. Μετά την επιφύλαξη των άλλων παρατάξεων για να δοθεί συνέχεια, επανήλθαμε μόνοι μας ως Αριστερή Παρέμβαση καταθέτοντας τις ενστάσεις μας για το έργο στην Περιφέρεια Αττικής, στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, στο Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης, Ηλεκτρ. Διακυβέρνησης και στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγήςκαι Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, το Μάρτιο του 2010.

- Συνέντευξη τύπου το Μάρτιο 2010, που καμιά τοπική εφημερίδα δεν έγραψε κάτι, παρότι είχαν όλες προσκληθεί και αρκετές παραβρέθηκαν.

- Συμμετοχή του δημοτικού μας συμβούλου σε παραστάσεις στη Νομαρχία για το θέμα των παλιότερων ασφαλτοστρώσεων.

- Περιοδεία και φωτογράφηση των προβληματικών περιοχών του έργου. Επισκέψεις στις περιοχές και με ειδικό μηχανικό.

- Δεύτερη Ανακοίνωση μας για το θέμα τον Ιούλιο του 2010

- Παρέμβαση και προβολή του θέματος και των καταγγελιών στο δημοτικό συμβούλιο στις 30/8/2010

- Εξόρμηση ενημέρωσης των κατοίκων του κέντρου Βύρωνα το Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 2010.

 

Φίλες Βυρωνιώτες και Βυρωνιώτισσες,

Προγραμματίζουμε και άλλες εξορμήσεις ενημέρωσης.

Έχουμε αναρτήσει το υπόμνημα-καταγγελία σας στην ιστοσελίδα μας

Συμφωνούμε στην πρότασή σας για συζήτηση του θέματος με τις δημοτικές παρατάξεις. Είμαστε πρόθυμοι να συμμετάσχουμε την ημερομηνία που θα ορίσετε.

 

Στηρίζουμε τη συλλογική δράση και τις διεκδικήσεις των κατοίκων για μια βιώσιμη πόλη. Θα επαναφέρουμε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο με βάση και το υπόμνημα-καταγγελία σας.

 

Με χαιρετισμούς