Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ





ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ.

Στην εκδήλωση ο πρόεδρος της Οργάνωσης Παλαστινίων Εργαζόμενων στην Ελλάδα Εκτάμι Μιχιάρ μίλησε για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Παρουσίασε αναλυτικά την ιστορική εξέλιξη του Παλαιστινιακού.΄Εδωσε στοιχεία για την κατοχή των εδαφών, τις μορφές καταπίεσης και εκμετάλλευσης από το Ισραήλ, τη σημερινή κατάσταση του παλαιστινιακού κινήματος. Μίλησε για τους στόχους του αγώνα τους και το πως έχουν διαμορφωθεί οι πολιτικές δυνάμεις στην Παλαιστίνη. Μέσα από την ομιλία του και το υλικό που προβλήθηκε παρουσιάστηκε η εξελισσόμενη σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας.
Απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων από τους παραβρισκόμενους και κάλεσε σε μορφές έμπρακτής εκδήλωσης αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Υπογράμμισε τη σημασία της κινητοποίησης στο λιμάνι του Αστακού για να μην φύγει πολεμικό υλικό για το Ισραήλ.

Ο δεύτερος ομιλητής της εκδήλωσης Πέτρος Παπακωνσταντίνου, δημοσιογράφος, ο οποίος είχε επιστρέψει από πρόσφατη αποστολή στην περιοχή δεν συμμετείχε γιατί ξαναέφυγε για την Παλαιστίνη και μάλιστα κατάφερε, μαζί με 13 άλλα μέλη της ελληνικής αποστολής, να περάσει στην Λωρίδα της Γάζας τη μέρα της εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση συγκεντρώθηκαν χρήματα για την ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας στην λωρίδα της Γάζας.

Την συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας θα συνεχίσουμε το επόμενο διάστημα, όπως και τη συμμετοχή στην συγκέντρωση τροφίμων και υλικών από τα σχολεία του Βύρωνα. Θα αναληφθούν πρωτοβουλίες από την Αριστερή Παρέμβαση για την ενεργή στήριξη και από κοινού στήριξη της καμπάνιας ενίσχυσης του λαού της Παλαιστίνης.

Η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα δήλωσε συμμετοχή στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.


Ένωση Επιτροπών Ιατρικής Φροντίδας (UHCC)
Επείγον Κάλεσμα

Από τις 27 Δεκεμβρίου, οι συνθήκες ζωής στη Λωρίδα της Γάζας χειροτερεύουν ραγδαία εξαιτίας των εναέριων και χερσαίων επιχειρήσεων επιθέσεων του Ισραήλ, που δεν έχουν προηγούμενο στην ένταση τους και έχουν προκαλέσει ένα μεγάλο αριθμό νεκρών.

Μέχρι τώρα, η ιατρική κατάσταση είναι ως εξής:
1100 νεκροί
4800 τραυματισμένοι ασθενείς
500 ασθενείς βαριά τραυματισμένοι
250 αγνοούμενοι, κάτω από βομβαρδισμένα κτήρια

η πολεμική μηχανή του Ισραήλ δεν έχει σημαδέψει μόνο στρατιώτες αλλά και κατοικήσιμες περιοχές αμάχων, καταφύγια, τζαμιά, ακόμα και πανεπιστήμια.

Τα νοσοκομεία της Γάζας έχουν υπερκαλυφθεί από την εισροή ασθενών ενώ η Εντατική και τα χειρουργεία λειτουργούν κάτω από έντονη πίεση.

Υπό αυτή την κρίσιμη και τρομερή κατάσταση, η Ένωση Επιτροπών Ιατρικής Φροντίδας στη Γάζα λειτουργεί ως κέντρο εκτάκτου ανάγκης. Η UHCC έχει κινητοποιήσει όλες τις κινητές μονάδες της ως νοσοκομεία σε εμπόλεμη ζώνη.

Παρόλα αυτά, οι προσπάθειες που γίνονται μέχρι στιγμής από νοσοκομεία και ΜΚΟ δεν επαρκούν για να ανταποκριθούν στον αυξανόμενο αριθμό ατυχημάτων, εξαιτίας των περιορισμένων αποθεμάτων φαρμάκων, εξοπλισμό χειρουργείου, πρώτων βοηθειών, εξοπλισμό ανάνηψης, ελάχιστες ποσότητες αναλώσιμων αγαθών, ελλείψεις σε εργαστηριακά είδη και σε μονάδες αίματος. Υπάρχει τρομερή έλλειψη σε αυτά τα είδη. Έχει δηλωθεί ότι δεν υπάρχουν 105 από τα είδη του καταλόγου των απαραίτητων φαρμάκων ενώ 225 καταναλωτικά είδη και 90 είδη εργαστηρίου και αποθέματα της τράπεζας αίματος έχουν εξαντληθεί στις κεντρικές αποθήκες.

Η UHCC δουλεύει μαζί με άλλες οργανώσεις για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των θυμάτων των Ισραηλινών επιθέσεων, τα περισσότερα από τα οποία είναι άμαχοι πολίτες, γυναίκες και παιδιά. Για αυτό το σκοπό, η UHCC κάνει έκκληση, ζητώντας βοήθεια για να καλυφθούν οι νοσοκομειακές ανάγκες και ιδιαίτερα ιατρικές προμήθειες, είδη ρουχισμού, εξοπλισμό χειρουργείου, πρώτων βοηθειών, εξοπλισμό ανάνηψης και είδη εργαστηρίου.

Για τις κοινωνικές ανάγκες:

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν μετακινηθεί από τα σπίτια τους που ήταν κοντά σε μέρη που πιθανόν να βομβαρδιστούν. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν πάει σε σπίτια συγγενών. Οι κοινωνικές δομές έχουν καταστραφεί τελείως στη Γάζα, με την κατάρρευση των οικογενειών και ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπινων απωλειών. Στη Λωρίδα της Γάζας βλέπει κανείς παντού κηδείες και ανθρώπους που θρηνούν.
Οι περισσότεροι από τους ασθενείς έχουν χάσει ένα μέλος του σώματος τους. Από υγιείς εργαζόμενοι άνθρωποι έχουν μετατραπεί σε ανάπηρους και η κατάστασή τους θα γίνει βάρος στις οικογένειες τους. Αν συνυπολογίσουμε τις καταστροφές των σπιτιών, οι άνθρωποι αυτοί έχουν μείνει άστεγοι, εξαρτώνται από καταφύγια που δεν πληρούν ούτε τις ελάχιστες ιατρικές προϋποθέσεις ή έχουν μεταφερθεί σε σπίτια συγγενών.

Όλοι οι άνθρωποι έχουν πέσει σε κατάθλιψη, έχουν υποστεί σοβαρά ψυχολογικά σοκ και διαταραχές, ενώ φοβούνται για το παρόν και μέλλον τους.

Οι συνθήκες εργασίας είναι εξίσου άσχημες. Οι άνθρωποι δε μπορούν να διαχειριστούν τα προβλήματα και τις ζωές τους. Οι τιμές των τροφίμων έχουν αυξηθεί 4 και 5 φορές. Καθώς ο αποκλεισμός από το Ισραήλ έχει γίνει ακόμα πιο αυστηρός από τον προηγούμενο Νοέμβριο, εξαιτίας των εχθροπραξιών και την κατάρρευση της εκεχειρίας στις 19 Δεκεμβρίου.

Τα παιδιά υποφέρουν κυρίως από τις αυξήσεις στις τιμές στις πάνες, γάλα και βασικά είδη τροφίμων. Οι οικογένειες δεν είναι σε θέση να καλύψουν τις ανάγκες τους. Όλο και περισσότερες οργανώσεις ζητούν βοήθεια για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των παιδιών.

Η Ένωση Επιτροπών Ιατρικής Φροντίδας χρειάζεται:
Εξαιτίας της παραπάνω κατάστασης, η έκτακτη επιτροπή της UHCC έχει υπολογίσει ότι χρειάζεται τα παρακάτω:

ΕΙΔΗ
ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΙΔΗ
ΦΑΡΜΑΚΑ
ΚΟΥΤΙΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ \ΕΙΔΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ
ΕΙΔΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ
ΕΙΔΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ
ΣΚΗΝΕΣ
ΚΑΥΣΙΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ
ΠΑΙΔΙΚΟ ΓΑΛΑ
ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με
Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων
Μιχιάρ Εκτάμι 6937537461