Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2004

ΓΙΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕ ΠΙΚΠΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συνεχίζεται η αντιλαϊκή, εισπρακτική, πολιτική της Δημοτικής Αρχής σε βάρος των πολιτών που κάνουν χρήση των υπηρεσιών του Δήμου Βύρωνα. Ο Δήμος γίνεται επιχείρηση και οι δημότες πελάτες που πληρώνουν για όλες τις υπηρεσίες του.
Σχεδόν για όλες τις υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος οι πολίτες βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη (πολιτισμό, αθλητισμό, νεκροταφείο, Παιδικοί Σταθμοί κλπ), μοναδική θετική εξαίρεση η δωρεάν δημοτική συγκοινωνία.
Με πρόσφατη απόφαση της Δημοτικής Αρχής επιβλήθηκαν για πρώτη φορά τροφεία στον 10ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό ( πρώην ΠΙΚΠΑ). Στο σταθμό αυτό, από το 1975 μέχρι σήμερα οι γονείς δεν πλήρωναν τροφεία γιατί το Βαφειαδάκιο Ίδρυμα στο οποίο ανήκει το κτήριο, και όλη η υποδομή του σταθμού, έβαζε βέτο και απαιτούσε από το κράτος η φιλοξενία των παιδιών να είναι δωρεάν.
Το Σεπτέμβριο του 2003 ο Παιδικός Σταθμός πέρασε στην ευθύνη του Δήμου, το Βαφειαδάκιο Ίδρυμα συνέχισε να απαιτεί από το Δήμο να μην επιβάλει στους γονείς να πληρώνουν τροφεία. Η Δημοτική Αρχή επέμεινε και επέβαλε τελικά και σε αυτό το Δημοτικό Παιδικό Σταθμό στους γονείς να πληρώνουν τροφεία.
Πρόκειται για μια αντιλαϊκή πολιτική της Δημοτικής Αρχής που ευθυγραμμίζεται πλήρως με την πολιτική της κυβέρνησης, που θέλει τους Δήμους επιχειρήσεις και τους πολίτες πελάτες. Με την πολιτική αυτή εξαφανίζεται κάθε ίχνος κοινωνικής πολιτικής, και κυριαρχεί η λογικής της αγοράς στο Δήμο. Κυβέρνηση και Δήμος είναι συγκοινωνούντα δοχεία στη ίδια αντιλαϊκή πολιτική.
Καταγγέλλουμε αυτή την πολιτική της Δημοτικής Αρχής, πιστεύουμε ότι η παιδικοί σταθμοί πρέπει να έχουν δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα και να προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες στους δημότες. Η Δημοτική Αρχή αντί να βάζει χαράτσια στους δημότες να απαιτήσει κρατική χρηματοδότηση για τη δωρεάν λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.
Νοέμβρης 2004