Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2004

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΜΑΣ ΤΑΚΗ ΧΑΤΖΗΪΩΑΝΝΟΥ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ 

Καλό ταξίδι σύντροφε και φίλε Τάκη...

«Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή στις 25 Οκτώβρη 2004 ο σύντροφός μας και αγωνιστής του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος Τάκης Χατζηιωάννου. Η κηδεία του έγινε στις 26 Οκτώβρη στους Αγ. Αναργύρους. Ο Τάκης Χατζηιωάννου γεννήθηκε στη Νέα Μάδυτο Θεσσαλονίκης. Καταγόταν από φτωχή εργατοαγροτική οικογένεια. Από μικρός μπήκε στη βιοπάλη της ζωής και άρχισε να εργάζεται στην οικοδομή. Σε νεαρή ηλικία εντάχθηκε στο εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα.

Στη δεκαετία του 60 πήρε δραστήρια μέρος στους Λαμπράκηδες, στην περίοδο της δικτατορίας ανάπτυξε αντιστασιακή δράση μέσα από την τροτσιστική οργάνωση ΕΔΕ, μετά την μεταπολίτευση εντάχθηκε στο ΚΚΕ. Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της σωματειακής επιτροπής του Οικοδόμων Βύρωνα. Ανήσυχος, δραστήριος, πρωτοπόρος αγωνιστής σε όλη του ζωή. Από τα ιδρυτικά μέλη του Νέου Αριστερού Ρεύματος (ΝΑΡ) στο Βύρωνα και από τους πρωταγωνιστές στη δημιουργία της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα. Υπήρξε υποψήφιος σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις με το ΝΑΡ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Αριστερή Παρέμβαση.

Το ήθος και η αγωνιστικότητά του τον καταξίωσαν σαν ένα κοινωνικό αγωνιστή που ήταν παρών σε όλους τους καθημερινούς μικρούς και μεγάλους αγώνες.
Η πορεία του εργατικού – κομμουνιστικού κινήματος, η πορεία του ΝΑΡ και της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα φέρνουν και τη δική του συμβολή.
Όσοι τον γνωρίσαμε, τον ζήσαμε και αγωνιστήκαμε μαζί του θα τον θυμόμαστε για πάντα, σαν ένα ανήσυχο και ασυμβίβαστο κομμουνιστή και αγωνιστή του εργατικού κινήματος.