Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Το Σωματείο Εργαζομένων δήμου Βύρωνα για την ανάγκη αντικατάστασης σχολικού λεωφορείου

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα | Η ανάγκη για αγορά σχολικού λεωφορείου προς αντικατάσταση του υπάρχοντος,είναι γνωστή σε όλους. Η δημοτική αρχή όφειλε να έχει αντικαταστήσει το σχολικό λεωφορείο που εξυπηρετεί τον 7ο βρεφονηπιακό σταθμό στον Καρέα. Είχε μάλιστα υποσχεθεί, στο δημοτικό συμβούλιο στις αρχές Μαρτίου που είχε συζητηθεί το θέμα ,ότι θα αντικαταστήσει τις ζώνες ασφαλείας , κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει πράξει.

Το σχολικό λεωφορείο δεν έχει κλιματισμό με αποτέλεσμα τις ημέρες με υψηλή θερμοκρασία να κάνει δρομολόγια και στην καμπίνα του η θερμοκρασία να είναι ανυπόφορη. Η δημοτική αρχή είχε υποσχεθεί ότι θα πάρει όλα εκείνα τα μέτρα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα κατά τις ημέρες που η θερμοκρασία ανεβαίνει και κάνει απαγορευτική την κυκλοφορία του σχολικού. Προχθές 5-7-23 κατά την παράδοση των νηπίων 2μμ έως 3μμ η θερμοκρασία στην καμπίνα του σχολικού λεωφορείου έφτασε τους 40 βαθμούς με ότι αυτό συνεπάγεται για τα παιδιά και τους εργαζόμενους.

Η κατάσταση αυτή λόγω υψηλών θερμοκρασιών Ιουλίου θα υποχρεώσει σχεδόν μόνιμα από δω και πέρα τους γονείς, αν δεν δώσει άλλη λύση η Δημοτική Αρχή, για λόγους ασφαλείας να παραλαμβάνουν μόνοι τους τα παιδιά κατά τις μεσημεριανές ώρες. Ο 7ος βρεφονηπιακός σταθμός που βρίσκεται στην περιοχή του Καρέα στηρίζει τη φιλοξενία των παιδιών του κατά μεγάλο μέρος στην ύπαρξη του σχολικού λεωφορείου. Είναι απορίας άξιον το ότι κανείς από την Δημοτική Αρχή δεν ενημερώθηκε για την άνοδο της θερμοκρασίας έτσι ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την έγκαιρη λύση του προβλήματος. Απαιτούμε, από σήμερα κιόλας να δωθεί λύση στο πρόβλημα.

Το Δ.Σ