Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Άλλο ένα προδιαγραμμένο έγκλημα στο βωμό των ιδιωτικοποιήσεων- Κάλεσμα σήμερα Τετάρτη 6.30 μμ σε συγκέντρωση

Από τη σφοδρή σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη και ενώ είναι ακόμα σε εξέλιξη οι έρευνες, ο αριθμός των νεκρών έχει ήδη ανέλθει στους 36, υπάρχουν βαριά τραυματίες, άλλοι που νοσηλεύονται και άλλοι από τα πίσω βαγόνια που γλύτωσαν χωρίς τραύματα. Ανάμεσα στα θύματα είναι και πολλά νέα παιδιά, φοιτήτριες και φοιτητές, καθώς και οι εργαζόμενοι που ήταν στα δύο τρένα. 

Καιρό τώρα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την Hellenic Train, την πλήρη διάλυση των υποδομών του ΟΣΕ μετά την ιδιωτικοποίηση το 2016 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έναντι μάλιστα του εξευτελιστικού ποσού των... 45 εκ. ευρώ. Τα καθεστωτικά ΜΜΕ προσπαθούν να χρεώσουν την ευθύνη σε ανθρώπινο λάθος, όταν έχει καταγγελθεί σε προηγούμενο δυστύχημα στο Άδενδρο ότι δεν λειτουργούν το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου της κυκλοφορίας και τα αυτόματα φωτοσήματα. Στο οργανόγραμμα που η ίδια η πολιτεία έχει ψηφίσει, λέει ότι πρέπει να υπάρχουν 2.100 εργαζόμενοι στο Σιδηρόδρομο. Σήμερα και μετά την περαιτέρω διάλυση από την κυβέρνηση της ΝΔ, εργάζονται 750 άνθρωποι σε όλη την χώρα.

Όχι άλλες θυσίες για τα κέρδη των καπιταλιστών: Να περάσουν στο δημόσιο οι συγκοινωνίες και να φύγουν οι ιδιώτες. Οι δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να λειτουργούν υπό εργατικό και κοινωνικό έλεγχο.  

Καλούμε και εμείς σήμερα Τετάρτη 1/3/2023 στις 6.30 μ.μ. στη συγκέντρωση στα γραφεία της Hellenic Train (Λ. Συγγρού 41 & Πετμεζά 13)  και στην πορεία στη Βουλή.