Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

Αύριο Κυριακή 11 πμ νέα συγκέντρωση για το έγκλημα στα Τέμπη. Μέσα στους νεκρούς και εργαζόμενος της εταιρείας, πατέρας 2χρονου νηπίου σε παιδικό σταθμό του δήμου μας

Αύριο Κυριακή 5/3 στις 11 πμ στην πλατεία Συντάγματος, σωματεία σιδηροδρομικών, μαζικές συλλογικότητες, πολιτικές οργανώσεις καλούν νέα συγκέντρωση για το έγκλημα στα τρένα και την επιχειρούμενη συγκάλυψη των ευθυνών της ιδιωτικοποίησης-διάλυσης των σιδηροδρόμων και την απαίτηση για δημόσιες, ασφαλείς, σύγχρονες συγκοινωνίες με επαρκές και μόνιμο προσωπικό και φτηνές για το λαό. Η Αριστερή Παρέμβαση ανταποκρίνεται στο κάλεσμα. Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου Βύρωνα για το θέμα και με την ενημέρωση πως ανάμεσα στους νεκρούς, είναι και πατέρας 2χρονου νηπίου από παιδικό σταθμό του δήμου μας. 

Σωματείο Εργαζομένων δήμου Βύρωνα

Με ανείπωτη θλίψη, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μας στους συγγενείς των θυμάτων της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη, όπως επίσης και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους δεκάδες τραυματίες. Με μεγάλη μας θλίψη ενημερωθήκαμε ότι στο τραγικό δυστύχημα έχασε την ζωή του και ένας νέος άνθρωπος ο οποίος ήταν εργαζόμενος στην Hellenic Train και πατέρας ενός δίχρονου παιδιού που φιλοξενείται στους Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Βύρωνα. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας στην οικογένεια.
 

Δυστυχώς όπως φαίνεται όλο και πιο πολύ, οι εργαζόμενοι σε όλους τους χώρους δουλειάς ερχόμαστε αντιμέτωποι με απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, παίζοντας τη ζωή μας κορώνα γράμματα στο βωμό του κέρδους. Τα εργατικά εγκλήματα αυξάνονται συνεχώς εξαιτίας της έλλειψης εργασιακής εμπειρίας (ανακύκλωση της ανεργίας με μικρής διάρκειας συμβάσεις), της εντατικοποίησης της δουλειάς που είναι από τους πιο βασικούς παράγοντες των θανάτων στους χώρους εργασίας. Οι ιδιωτικοποιήσεις δε προσφέρουν καλύτερες παροχές στο λαό και επιπλέον θυσιάζουν τους εργαζόμενους στο βωμό του κέρδους. 

Όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα έχουν εγκληματικές ευθύνες για το δυστύχημα στα Τέμπη γιατί απελευθέρωσαν τις σιδηροδρομικές μεταφορές και εν συνεχεία ιδιωτικοποίησαν την ΤΡΕΝΟΣΕ μειώνοντας τους εργαζόμενους. Όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις έτσι και η σημερινή, έχει άλλες προτεραιότητες και όχι την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών. Αντιλαμβάνονται την ασφάλεια ως κόστος. Προσπαθούν να σβήσουν τις διαχρονικές ευθύνες που υπάρχουν για την υποχρηματοδότηση, την «απελευθέρωση» και την κατάτμηση του σιδηροδρομικού έργου και την αντιμετώπιση της ανθρώπινης ζωής ως κόστος. Η εγκατάλειψη του δικτύου και τα χειροκίνητα συστήματα δεν είναι ανθρώπινο λάθος. Είναι εργοδοτικό έγκλημα. Απαιτούμε: 

- Σύγχρονες και ασφαλείς συγκοινωνίες με μόνιμο προσωπικό για όλο τον λαό. 

- Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και στην επιχειρηματική λογική του κέρδους. 

- Δημόσιες επενδύσεις και συντήρηση στα συστήματα ασφαλείας. 

Οι εργαζόμενοί στο Δήμο Βύρωνα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και την βαθιά οδύνη για τις χαμένες ζωές των συνανθρώπων μας. 

Τo Δ.Σ.