Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Υπερδιπλασιασμό του κόστους της εξοδίου ακολουθίας αποφάσισε η Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού! Να παρθεί άμεσα πίσω!


Από τις 5 Μαΐου, η Μητρόπολη Βύρωνα/Καισαριανής/Υμηττού, υπερδιπλασίασε το κόστος της εξοδίου ακολουθίας από 70 ε, στα 150 ε !!! Σε μια περίοδο όπου είναι άνεργοι εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι, όπου το κεφάλαιο ελληνικό και διεθνές ξεπατώνει και τις τελευταίες εργατικές κατακτήσεις, όπου το κόστος ζωή κάθε μέρα ανεβαίνει, έρχεται η Μητρόπολη Βύρωνα/Καισαριανής/Υμηττού και ...υπερδιπλασιάζει το κόστος της εξοδίου ακολουθίας, επιβαρύνοντας και άλλο οικογένειες και ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν.

Ο ανθρώπινος πόνος για την απώλεια αγαπημένου προσώπου είναι απροσμέτρητος, ακριβώς διότι ο θάνατος συνιστά την οριστική παύση της ανθρώπινης ζωής. Και για αυτό χαίρει κάθε σεβασμού: Η πολιτική κηδεία, η θρησκευτική κηδεία, η καύση των νεκρών, είναι η καθεμία και μια επιλογή για τον κάθε άνθρωπο και την κάθε κοινωνική ομάδα, είτε οικογένεια, είτε απλά οι φίλοι, απολύτως σεβαστή. Όταν όμως ένας οποιοσδήποτε θεσμός, είτε είναι μια εκκλησιαστική Μητρόπολη, είτε ένας κρατικός θεσμός όπως ο Δήμος, είτε είναι απλά μια ιδιωτική επιχείρηση εκμεταλλεύεται τον υπέρτατο πόνο της ανθρώπινης απώλειας για να αυξήσει τα έσοδά του, αυτό είναι ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟ και απάνθρωπο.


Η απόφαση που έλαβε η Μητρόπολη Βύρωνα/Καισαριανής/Υμηττού για υπερδιπλασιασμό του κόστους της εξοδίου ακολουθίας, έρχεται να προστεθεί στο ήδη εδώ και χρόνια υψηλό κόστος των υπηρεσιών που παρέχει η δημοτική επιχείρηση ανάπτυξης του Δήμου Βύρωνα, η οποία έχει στην ευθύνη της την λειτουργία του νεκροταφείου. Ζητάμε:

Α. ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΠΙΣΩ Η ΑΠΟΦΑΣΗ της Μητρόπολης

Β. Μείωση του κόστους των υπηρεσιών που παρέχει η δημοτική επιχείρηση ανάπτυξης, στο νεκροταφείο του Βύρωνα

Βύρωνας, 12 Ιουνίου 2020
Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα