Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ



«Ένας για όλους και όλοι για έναν»
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ (ΚΙΦΒ)
Ελλησπόντου 12 – Βύρωνας,  Τηλ. 7628209
 Προς :
Το Δήμαρχο Βύρωνα
 Κύριε Δήμαρχε,
Λάβαμε γνώση της επιστολής σας σχετικά με το Κοινωνικό Ιατρείο Βύρωνα και θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα εξής :
 Tο Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο με έδρα τον Βύρωνα είναι έργο μιας πρωτοβουλίας, που εκφράζει μια μεγάλη συμμαχία πολιτών, γιατρών και φαρμακοποιών, όχι μόνο του Βύρωνα αλλά και των άλλων όμορων Δήμων. Η συμμαχία αυτή στηριγμένη στις αρχές της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προσφέρει δωρεάν φάρμακα και ιατρικές εξετάσεις στις μάζες των χιλιάδων άνεργων και άπορων ανασφάλιστων συμπολιτών μας, γέννημα μια αντιλαϊκής και καταστροφικής πολιτικής δεκαετιών, που μεταξύ των άλλων, έχει θέσει το λεγόμενο ΕΣΥ σε διαδικασίες κατάρρευσης. Το έργο αυτό αναγνωρίζεται και έχει ήδη αποσπάσει τη πλήρη επιδοκιμασία των πολιτών.
Είμαστε περήφανοι για το υψηλό φρόνημα αλληλεγγύης και το αγώνα πολιτών, γιατρών και φαρμακοποιών στο πλευρό των άνεργων και των άπορων συμπολιτών μας. Τον αγώνα αυτόν  τον  θεωρούμε αδιαπραγμάτευτο και σταθερό στοιχείο ενός δημοκρατικού και ενωτικού  κοινωνικού μετώπου που στρέφεται κατά της σημερινής καταστροφικής πολιτικής των μνημονίων, της κοινωνικής αδικίας, της ανεργίας και της φτώχειας. Δεν υπάρχει δύναμη, η οποία μπορεί να σταματήσει, να λυγίσει ή να διασπάσει αυτό τον αγώνα.

Στα πλαίσια του ΚΙΦ Βύρωνα ούτε υπάρχει, ούτε λειτουργεί  κανένα απολύτως Ιατρείο, ώστε να επικαλείσθε την νομοθετημένη ελεγκτική αρμοδιότητα του Ιατρικού Συλλόγους Αθήνας σύμφωνα με την σχετική Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 713 Β΄). Είναι πασίγνωστο ότι οι ιατρικές υπηρεσίες που παρέχουμε, πραγματοποιούνται μέσα από ένα Δίκτυο Εθελοντών Γιατρών του Κοινωνικού Ιατρείου-Φραμακείου που παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στους άνεργους και άπορους συμπολίτες μας στα δικά τους ιατρεία. Θα περίμενε κανείς το έργο αυτό να αποσπάσει την συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής αλλά αντί αυτού είδαμε να προτείνετε το ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΙΦ! Πέρα όμως από αυτό, οι δημοτικές αρχές δεν έχουν αρμοδιότητες και δικαίωμα επίβλεψης σε θέματα που αφορούν τα ιατρεία , κοινωνικά ιατρεία κλπ  αφού μια τέτοια ευθύνη ή δικαίωμα δεν θεμελιώνεται από κανένα σχετικό κανονιστικό ή νομοθετικό πλαίσιο. Την ευθύνη του ελέγχου ασκεί αποκλειστικά ο ΙΣΑ. Για όλους αυτούς τους λόγους η επιστολή σας γεννάει πολλά ερωτηματικά για τους πραγματικούς σκοπούς που την ενέπνευσαν.

Με αυτά τα δεδομένα παραδίνουμε την επιστολή σας στην κρίση της ελληνικής κοινωνίας,  ιδιαίτερα στη κρίση των εργαζομένων, των άνεργων και των κατατρεγμένων.  

Η Γραμματεία του ΚΙΦ Βύρωνα
  
Βύρωνας 16.1.2013