Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΒΑΡΒΑΡΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ



ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ

Εδώ και λίγους μήνες λειτουργεί στην περιοχή μας (Ελλησπόντου 12) Κοινωνικό Φαρμακείο, με πρωτοβουλία ομάδας εθελοντών, τη συνδρομή κατοίκων, που προσφέρουν φάρμακα, και εξυπηρετεί ανασφάλιστους ασθενείς παρέχοντας τους δωρεάν φάρμακα μετά από ιατρική συνταγή, ενώ συστήνει και γιατρούς που δέχονται να εξετάζουν ανασφάλιστους ασθενείς δωρεάν.
Ο δήμος Βύρωνα σε επιστολή-έγγραφο του με τις υπογραφές των κ.κ. δημάρχου Χαρδαλιά και αντιδημάρχων πρόνοιας και αλληλεγγύης Γώγου και υγείας Μαργαρίτη  απευθύνεται στους «Πολίτες του Βύρωνα» και απαιτεί την αναστολή της λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου Βύρωνα, αν δεν προσκομιστεί άδεια λειτουργίας του ως ιατρείο.

Δευτερεύον θέμα είναι η προχειρότητα ή ανικανότητα της δημ. αρχής που κάνουν λάθος στον παραλήπτη και, αντί της συλλογικότητας των κατοίκων που αποτελούν το Κοινωνικό Φαρμακείο, στέλνουν το έγγραφο σε άλλη συλλογικότητα, που είναι οι Πολίτες του Βύρωνα. Πρωτεύον θέμα αναδεικνύεται η ανάλγητη και αυταρχική πολιτική της δημ. αρχής. Είναι βάρβαρο στην εποχή των μνημονίων που οι κυβερνήσεις και η τωρινή συγκυβέρνηση από κοινού με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ οδηγούν μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας στην ανεργία και τους στερούν την ασφάλιση, συρρικνώνουν τη δημόσια περίθαλψη και υγεία, να καταδιώκεται ακόμα και η οργανωμένη παροχή δωρεάν φαρμάκων στους ανασφάλιστους από συνανθρώπους τους.
Οι δημοτικοί μας άρχοντες, κάνοντας κατάχρηση εξουσίας, εκμεταλλεύονται τη θέση τους για να τρομοκρατήσουν και να επιβάλλουν το κλείσιμο δομών αλληλεγγύης που δεν ελέγχουν. Την ίδια ώρα το σύστημα προωθεί τη δήθεν αλληλεγγύη που  αποτελεί δημόσιες σχέσεις προβολής των γνωστών «φιλάνθρωπων» ζάπλουτων συζύγων, των επιχειρήσεων και των ΜΜΕ των διαπλεκόμενων οικονομικών συμφερόντων ή και των ρατσιστικών μοιρασμάτων τροφίμων ή αιμοδοσιών «μόνο για έλληνες» της Χ.Α..   Ταυτόχρονα αποτελεί ένδειξη περίσσιου θράσους της δημ. αρχής να απαιτούν με γραφειοκρατικά προσχήματα το κλείσιμο του Κοινωνικού Φαρμακείου, όταν η δημοτική αρχή έχει εξαγγείλει ότι από το 2012 θα ξεκινούσε η λειτουργία ανάλογου φαρμακείου, έστω για περιορισμένους δικαιούχους, και η εξαγγελία, όπως και τόσες άλλες, έμεινε  στα χαρτιά. Όταν δεν έχει καταφέρει να σταματήσει την υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας.
Είναι πια φανερό ότι τα πολυδιαφημιζόμενα προγράμματα «Στηρίζω» και «Αγκαλιάζω» του δήμου Βύρωνα είναι απλώς ιλουστρασιόν φυλλάδια, χωρίς αντίκρισμα σε πραγματικότητα υλοποίησης τους και στην αρωγή των άνεργων, των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων και όσων πλήττονται από τις πολιτικές του σφαγείου των μνημονίων. Και η δημ. αρχή απασχολείται κυρίως με το να επιτίθεται στις συλλογικότητες των κατοίκων, να ιδιωτικοποιεί τη δημοτική περιουσία και να διαχειρίζεται την μιζέρια της κυβερνητικής πολιτικής.
Η Αριστερή Παρέμβαση στηρίζει το Κοινωνικό Φαρμακείο και όλες τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης των ίδιων των κατοίκων και καλούμε τους Βυρωνιώτες και τις Βυρωνιώτισσες να τις διαδώσουν, να δημιουργήσουν και άλλες δομές αλληλεγγύης και να τις υπερασπίσουν απέναντι στις προσπάθειες του κεντρικού και τοπικού κράτους να τις πνίξουν και να τις συκοφαντήσουν.