Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ Π. ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟ  Στον Πέτρο Καπετανόπουλο αποδίδονται οι εξής κατηγορίες: Α. «αντίσταση κατά της αρχής», Β. «ψευδή ανωμοτί κατάθεση», Γ. «απόπειρα απόσπασης κρατουμένου» και «απλή συνεργία σε ληστεία», κάτι που αποτελεί κακούργημα! Εκτός των άλλων, ο Πέτρος Καπετανόπουλος, ως δημόσιος υπάλληλος, με βάση πρόσφατη μνημονιακή πράξη νομοθετικού περιεχομένου, κινδυνεύει να μείνει μέχρι και τέσσερα χρόνια χωρίς εισόδημα και αυτοδικαίως τίθεται σε αργία όταν έχει παραπεμφθεί για πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα.
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ 
 ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟ

Στις 21 Ιουλίου, τα μεσάνυχτα, ο Πέτρος Καπετανόπουλος άκουσε φωνές στην γειτονιά του, στον Κολωνό (Αθήνα). Μόλις είχε βάλει για  ύπνο το μικρό παιδί του και είπε στην σύζυγό του ότι θα κατέβει να δει τι συμβαίνει. Κατεβαίνοντας είδε πέντε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ να έχουν συλλάβει έναν μετανάστη, ενώ ένας εξ αυτών είχε το πόδι του πάνω στην κοιλιά του συλληφθέντα. «Γιατί το κάνετε αυτό; Τον συλλάβατε, δεν χρειάζεται βία», τους είπε ο Πέτρος Καπετανόπουλος. Τότε εκείνοι του εξήγησαν ότι δεν τον πατάνε και έκαναν βίαιη επίδειξη πατώντας με δύναμη ξανά τον μετανάστη. «Αυτό σημαίνει τον πατάμε», του είπαν. Ο ίδιος τους επανέλαβε ότι πρόκειται περί βασανισμού ήδη συλληφθέντος. Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί και ο ίδιος!
Στη συνέχεια, ο μετανάστης κατηγορείται (και κατόπιν ομολογεί) ότι έκλεψε την τσάντα μίας κοπέλας διότι ήταν πεινασμένος, ενώ στο Πέτρο Καπετανόπουλο αποδίδονται οι εξής κατηγορίες: Α. «αντίσταση κατά της αρχής», Β. «ψευδή ανωμοτί κατάθεση», Γ. «απόπειρα απόσπασης κρατουμένου» ενώ κάτι τέτοιο δεν προκύπτει ούτε καν από την κατάθεση του αστυνομικού (μοναδικού μάρτυρα κατηγορίας), Δ. και τέλος, η εισαγγελέας στην οποία προσάγεται, όχι μόνο σχηματίζει κοινή δικογραφία σε βάρος του Πέτρου Καπετανόπουλου και του μετανάστη, αλλά του φορτώνει και «απλή συνεργία σε ληστεία», κάτι που αποτελεί κακούργημα!
Μετά από όλα αυτά, εκτός των άλλων, ο Πέτρος Καπετανόπουλος, με βάση πρόσφατη μνημονιακή πράξη νομοθετικού περιεχομένου, κινδυνεύει να μείνει μέχρι και τέσσερα χρόνια χωρίς εισόδημα καθώς είναι δημόσιος υπάλληλος, και αυτοδικαίως τίθεται σε αργία όταν έχει παραπεμφθεί για πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα.
Συγχρόνως, απειλείται από τις συγκεκριμένες κατηγορίες με πολλά χρόνια φυλάκιση αν δεν αθωωθεί στο δικαστήριο.
Είναι φανερό ότι η αντιλαϊκή επίθεση της συγκυβέρνησης για να περάσουν τα μέτρα των μνημονίων που συναποφασίζουν με την Ε.Ε., το ΔΝΤ και την ΕΚΤ πάνε μαζί με την καταστολή των κοινωνικών αγώνων, τον αυταρχισμό σε όποιον αντιστέκεται και την τρομοκράτηση ακόμα και όσων διαμαρτύρονται για το κλίμα βίας, ρατσισμού, περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας και τους αγώνες μας.
Δηλώνουμε τη συμπαράσταση μας στον Πέτρο Καπετανόπουλο.
Απαιτούμε :
Α. Να αποσυρθούν τώρα όλες οι κατηγορίες ενάντια του.
Β. Να μην προχωρήσει καμιά πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του ή άλλου τύπου μεταβολή της επαγγελματικής του κατάστασης με αιτία ή αφορμή το παραπάνω συμβάν.
Γ. Να σταματήσει κάθε ποινική δίωξη.
Δ. Να σταματήσει το καθεστώς της αστυνομικής αυθαιρεσίας, η αστυνομική βαρβαρότητα και η ατιμωρησία των αστυνομικών.
10/1/2012