Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

Δήλωση Σταύρου Τζιορτζιώτη στην τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου Βύρωνα

Δήλωση κατά την τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου Βύρωνα στις 21/12/2023 στο κλειστό γυμναστήριο Στέφανος Καραλής.

Το γραπτό κείμενο της δήλωσης παρακάτω  :

Ως εκπρόσωπος της Αριστερής Παρέμβασης  - της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης και Συνεργαζόμενων δηλώνω στην τιμή και στη συνείδησή μου, ότι από την θέση του δημοτικού συμβούλου θα υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις και με ανιδιοτέλεια τα δικαιώματα των κατοίκων του δήμου Βύρωνα ανεξάρτητα από φύλο, εθνικότητα, θρήσκευμα, καταγωγή, σεξουαλικό προσανατολισμό.

Θ αγωνιστώ για την κατάργηση των  αντιδημοκρατικών νόμων που καθορίζουν τη λειτουργία των δήμων   και του άδικου εκλογικού συστήματος,  ώστε να υπάρξει μια πραγματική,  λαϊκή, δημοκρατική, αυτοδιοίκηση, όπου θα αποφασίζουν για την ζωή τους και το μέλλον τους οι ίδιοι οι πολίτες.

·               Δεσμεύομαι να αναδείξω μέσα κι έξω από το δημοτικό συμβούλιο τα προβλήματα του λαού και της νεολαίας, για το δικαίωμα, στην εργασία, στον πολιτισμό, τον αθλητισμό,  στη μόρφωση κόντρα  στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.  Θα υποστηρίξω τις διεκδικήσεις τους για τη ζωή και την πόλη που μας αξίζει.

·                Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για την ανάπτυξη κινήματος ανατροπής των αντιλαϊκών νόμων και πολιτικών, Ευρωπαϊκής Ένωσης - Κεφαλαίου - Κυβερνήσεων – Περιφερειών – Δημοτικών αρχών. Ενάντια στον δήμο – επιχείρηση, στην υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών, την εμπορευματοποίηση της πόλης και την καταστροφή του περιβάλλοντος."

·               Θα αγωνιστώ με την παράταξή μας

·               Για το Βύρωνα των δικαιωμάτων των πολλών και όχι των συμφερόντων των λίγων

·               Για να μπορούμε να ζούμε και να κυκλοφορούμε στην πόλη μας

·               Για γειτονιές φιλικές για όλες και όλους, για την προστασία του Υμηττού

·               Για μια καλύτερη και ειρηνική ζωή σε μια όμορφη πόλη.

·               Και επειδή γνωρίζουμε ότι όμορφη πόλη δεν μπορεί να υπάρξει με δυστυχισμένους ανθρώπους θα πορευτούμε  το δρόμο του αγώνα μαζί με τον αγωνιζόμενο λαό για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας.