Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

Σωματείο εργαζομένων δήμου Βύρωνα: Απεργία στις 10 Απριλίου και ανακοίνωση για την κατάσταση των σχολικών κτηρίων

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ | Πριν ακόμα καθίσει η σκόνη από την αποκόλληση σοβάδων στα σχολεία της Ανάληψης, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά έως και το Πάσχα, ένας ακόμα κρίκος έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα των σχολείων της πόλης μας, των οποίων η ασφαλής λειτουργία αποδεδειγμένα πλέον απαιτεί να παρθούν μέτρα χτες.

Όπως αποκάλυψε πρόσφατα η Ένωση Γονέων Βύρωνα με ανακοίνωση της, η Δημοτική Αρχή Βύρωνα από τις 12/2/2022 δηλαδή εδώ και 14 μήνες, ήξερε και το απέκρυψε επιμελώς, ότι τα κτίρια που στεγάζονται τα 1ο και 6ο Δημοτικά Βύρωνα και τα συστεγαζόμενα τμήματα 2ου, 5ου, 8ου και 9ου Νηπιαγωγείων, μετά τον Πρωτοβάθμιο αντισεισμικό έλεγχο είχαν καταταγεί από τον ΟΑΣΠ στην Α κατηγορία, που σημαίνει υψηλή προτεραιότητα για Δευτεροβάθμιο έλεγχο, που ακόμη δεν τον έχει κάνει, ενώ συνέχιζε να στεγάζει στα κτίρια αυτά εκπαιδευτικούς, μαθητές και σχολικές καθαρίστριες. 

Επίσης η Δημοτική Αρχή απέκρυψε από την Ένωση Γονέων, από τους Συλλόγους γονέων και Εκπαιδευτικών, από τους μαθητές, την «Σεισμογενούς Ρωγμής στην οροφή του Β ορόφου η οποία απαιτεί άμεσα επισκευή με δομικά μέσα». (Πρωτοβάθμιος αντισεισμικός έλεγχος). Και επί 14 μήνες από τότε, τέτοια επισκευή δεν έγινε! Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς που διανύουμε ήρθαν στην επιφάνεια και νέα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας και οι παιδικοί σταθμοί. 

Τεράστιες οι ευθύνες των Κυβερνήσεων για την υποχρηματοδότηση και την εγκατάλειψη των σχολικών κτηρίων και των κτηριακών δομών στους παιδικούς σταθμούς. Ταυτόχρονα μεγάλες και οι ευθύνες των Δημοτικών Αρχών που δεν διεκδικούν και ακολουθούν την Κεντρική γράμμα των κυβερνήσεων. ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ:  

* Να πραγματοποιηθούν ουσιαστικοί έλεγχοι και όχι μόνο οπτικοί από τους αρμόδιους φορείς του κράτους και του δήμου. 

* Να γίνει έλεγχος σε όλες τις σχολικές μονάδες και σ’όλους τους παιδικούς σταθμούς σε όλα τα επίπεδα (στατική επάρκεια-προσεισμικός έλεγχος κ.α). 

* Γενναίες χρηματοδοτήσεις από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για έργα ουσίας, έργα πνοής για τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς του Βύρωνα, για τα παιδιά μας.

 ΒΥΡΩΝΑΣ 4/4/2023 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
ΤΟ Δ.Σ.