Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων Δήμου Βύρωνα για την συνάντηση με δημοτικές παρατάξεις

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα | Δελτίο Τύπου

Την Τετάρτη 14-7 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Σωματείου Εργαζομένων με τις Δημοτικές Παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Βύρωνα. Παραβρέθηκαν στη συνάντηση οι δημοτικοί σύμβουλοι, Σωτηρόπουλος Αλέξης - Επικεφαλής Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Βύρωνα "Δύναμη Ελπίδας", Βασίλης Καλύβας από Λαϊκή Συσπείρωση Βύρωνα, Παύλος Αναστούλης από την Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα, Τάσος Μαυρόπουλος από την Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα. Από μεριάς του Σωματείου έγινε αναλυτική παρουσίαση των προβλημάτων των εργαζομένων σε όλες τις διευθύνσεις των υπηρεσιών:

Η υπολειτουργία των υπηρεσιών λόγω έλλειψης προσωπικού, η αποδυνάμωση αρκετών τομέων, της καθαριότητας, του πρασίνου των διοικητικών υπηρεσιών, των τεχνικών υπηρεσιών, των κοινωνικών υπηρεσιών, η όλο και περισσότερη επιβολή ιδιωτικών εταιρειών στη βασική λειτουργία του δήμου οδηγεί στην επιτακτική ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού. Η καταβολή σε χρήμα των Μέσων Ατομικής Προστασίας(Μ.Α.Π) στους συναδέλφους μας για τα έτη 2018 και 2020 όπως επίσης και τα γάλατα του 2011. Ένα θέμα που χρονίζει και παρότι τα έγγραφα και τις παραστάσεις του Σωματείου μας, δεν έχει δοθεί λύση. Το ζήτημα για τη διενέργεια προληπτικών εξετάσεων σε όλους τους εργαζομένους που δικαιούνται Μ.Α.Π. κάτι που αποτελεί υποχρέωση της διοίκησης βάσει νόμου. Η έκθεση του Τεχνικού Ασφαλείας την οποία ζητάμε για τις υποδομές του Δήμου και τα προβλήματα που υπάρχουν μπορεί να καταδείξει τα προβλήματα στις υποδομές του Δήμου.

Η πορεία του νέου οργανισμού του Δήμου και η αναπλήρωση των θέσεων ευθύνης έως ότου ολοκληρωθεί ο οργανισμός. Πάγιο αίτημα μας είναι η αξιολόγηση των θέσεων ευθύνης να γίνεται από το υπηρεσιακό συμβούλιο. Κοινός τόπος υπήρξε από όλες τις πλευρές να ενταθούν οι προσπάθειες για να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, να ενισχυθούν και να ενταθούν οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή.

Οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων αναγνώρισαν ότι τα αιτήματα που βάζει το Σωματείο είναι δίκαια, ότι η δημοτική αρχή θα έπρεπε να τα έχει επιλύσει και εκτός της δέσμευσης τους να δρομολογήσουν ως αντιπολίτευση την επίλυσή τους στο δημοτικό συμβούλιο αφού η δημοτική αρχή είναι μειοψηφία, εξέφρασαν την στήριξή τους στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων για την επίλυση των προβλημάτων αυτών. Όπως δήλωσαν τα προβλήματα που απασχολούν το προσωπικό υποβαθμίζουν τη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου, στρέφονται τελικά κατά των πολιτών και της ποιότητας ζωής στην πόλη. Συμφωνήθηκε δε, να επαναληφθεί η συνάντηση με πρωτοβουλία του Σωματείου αρχές Φθινοπώρου.

Ιούλιος 2021

Το Δ.Σ