Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Πλατεία Βαρνάβα: Συμβαίνει στη διπλανή γειτονιά μας

Την Παρασκευή ξεκίνησε η κατάληψη της πλατείας Βαρνάβα από την αστυνομία. Την Κυριακή έγινε η πρώτη συνέλευση κατοίκων που αντιδρούν και θέλουν την πλατεία ελεύθερη. Δείτε το βίντεο από την απαίτηση των κατοίκων να απομακρυνθεί η αστυνομία πριν ξεκινήσει η συνέλευση.

Στο όνομα του συνωστισμού και των μέτρων ενάντια στην πανδημία αστυνομικοί κατέλαβαν την πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι από την Παρασκευή 16/4, καθιστώντας αδύνατο ακόμα και σε γονείς με παιδάκια, ηλικιωμένους και νέους να χρησιμοποιήσουν το χώρο για να ξαποστάσουν, να κάτσουν στα παγκάκια, να ξεφύγουν για λίγο από τα διαμερίσματα σε μια περιοχή που ασφυκτιά από έλλειψη ελεύθερων δημόσιων χώρων. Ταυτόχρονα, προχώρησαν ακόμα και σε απαγόρευση διέλευσης αυτοκινήτων προς την πλατεία.

Τα καθεστωτικά ΜΜΕ πρόβαλλαν την είδηση ως προληπτικό μέτρο για την ακύρωση διεξαγωγής πάρτι στο χώρο της πλατείας Βαρνάβα, συνδυαστικά με την διεξαγωγή θορυβώδους πάρτι στην πλ. Αγ. Γεωργίου στην Κυψέλη. Δεν γνωρίζουμε αν υπήρχε προγραμματισμός για διεξαγωγή πάρτι στην πλατεία Βαρνάβα, πιθανά η αστυνομία το γνωρίζει, μιας και οι κάτοικοι της περιοχής είναι μάρτυρες της συχνής επικοινωνίας διάφορων κυκλωμάτων προστασίας μαγαζιών της περιοχής με την αστυνομία.

Αυτό που ξέρουμε από όσα συμβαίνουν παντού είναι ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τις δυνάμεις καταστολής με διάφορα προσχήματα, για να επιβάλλει απαγορεύσεις κυκλοφορίας σε ελεύθερους χώρους, που δεν συμβάλλουν σε υγειονομική προστασία. Ενώ, επιβάλλει το μένουμε στριμωγμένοι στα διαμερίσματα που συμβάλλει στην υπερμετάδοση του ιού.

Οι κάτοικοι αντέδρασαν και την Κυριακή έκαναν την πρώτη συνέλευση για το πως θα αντιμετωπίσουν την αστυνομία, θα επανοικειοποιηθούν το χώρο και θα τον προστατεύσουν από τα κυκλώματα. Συνεχίζουν με νέες συνελεύσεις για προγραμματισμό δράσεων που θα ξεκινήσουν από το Σάββατο 24/4.