Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Καταγγελία των μελών της αποστολής στη Λέσβο των δημοτικών και περιφερειακών κινήσεων



Ανακοίνωση–Καταγγελία της αποστολής των αντικαπιταλιστικών δημοτικών και περιφερειακών κινήσεων στη Λέσβο  

Καταγγέλλουμε τη προσπάθεια ακροδεξιών κύκλων να αποτρέψουν την πρόσβαση της αποστολής μας στο στρατόπεδο της Μόρια καθώς και στο ίδιο το χωριό την Κυριακή 1/3/2020. Με μπλόκα σταμάτησαν τα αυτοκίνητα της αποστολής μας και επιχείρησαν να απαγορεύσουν τη πρόσβαση μας. Η προσπάθεια τους έπεσε στο κενό, η αποστολή μπήκε στο καταυλισμό των προσφύγων μίλησε με τους πρόσφυγες και μοίρασε το υλικό των κινήσεων. 

Την ίδια στιγμή η παρουσία του βουλευτή της Ν.Δ. Χαράλαμπου Αθανασίου στα μπλόκα της Μόρια νομιμοποίησε την συνεχεία του ακροδεξιού αίσχους, που κατέληξε στην Θερμή με φασίστες να αποτρέπουν μια βάρκα γεμάτη μανάδες και μωρά παιδιά να φτάσει στη στεριά και να αποβιβαστεί ο κόσμος. Οι ίδιοι προπηλάκισαν και έδιωξαν την εκπρόσωπο της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ, χτύπησαν φωτογράφο, προπηλάκισαν δημοσιογράφους διεθνών και εγχώριων μέσων που βρίσκονταν στη χώρο για τη κάλυψη των γεγονότων και έβριζαν την επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης που βρίσκονταν στο χώρο. Η κυβέρνηση με την αντιπροσφυγική υστερία που έχει εξαπολύσει δίνει το δικαίωμα σε φανατικά ακροδεξιά στοιχεία να παίζουν το ρόλο του «συνοριοφύλακα» και του ελεγκτή όλων όσων δεν συμφωνούν με την αντιπροσφυγική πολιτική της. 

Η αποστολή μας συνεχίζει τα παρέμβαση της για να μεταφέρει σε πρόσφυγες και ντόπιους το μήνυμα της αλληλεγγύης. Αυτή τη στιγμή τα μέλη της αποστολής συμμετέχουμε μαζί με κατοίκους σε αντιφασιστική διαδήλωση διαμαρτυρίας και καταγγελίας της αντιπροσφυγικής πολιτικής της κυβέρνησης.  

Τα παρόντα μέλη της αποστολής των δημοτικών και περιφερειακών κινήσεων