Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Προς τους μαθητές των γειτονιών μας - Αριστερή Παρέμβαση στη ζωή που σχεδιάζουν για σένα!



Αριστερή Παρέμβαση στη ζωή που σχεδιάζουν για σένα!
Φίλε μαθητή, φίλη μαθήτρια,
Δεν έχεις μπει καλά- καλά στην ενήλικη ζωή, μπορεί και να μην έχεις ιδέα από το πολιτικό σκηνικό, ίσως και να έχεις αλλά να σου φαίνεται ανούσιος όλος αυτός ο «τσακωμός των μεγάλων». Οι γονείς σου τα φέρνουν δύσκολα βόλτα με τα οικονομικά, είτε έχουν δουλειά, είτε είναι άνεργοι, είτε συμβασιούχοι λίγων μηνών, είτε μετανάστες που κυνηγάνε το μεροκάματο. Ζεις στριμωγμένα και άβολα σε ένα σπίτι κάπου στο Βύρωνα και ονειρεύεσαι το μέλλον σου αλλιώς. Χωρίς το άγχος των εξετάσεων, του ανταγωνισμού, των βαθμών, των φροντιστηρίων, του συνεχούς διαβάσματος και της έλλειψης ελεύθερου χρόνου.
Ωστόσο, μπορεί να μην κατανοείς τι είναι οι «αγορές» και οι «επενδυτικές ευκαιρίες», αλλά ξέρεις ότι αυτά τα «μνημόνια» έχουν καταστρέψει τη ζωή των γύρω σου. Και ακόμη κι αν θες να βγεις μια βόλτα για να ξεχαστείς, το μόνο που θα αντικρίσεις είναι ένας λεηλατημένος Υμηττός, από τη μία, και ένα σωρό από καταστήματα, στα οποία δεν έχεις τα λεφτά να πηγαίνεις από την άλλη.
Αν σε όλη αυτήν την κατάσταση, βλέπεις τον εαυτό σου, τότε η μάχη που δίνει η Αριστερή Παρέμβαση Βύρωνα σε αφορά !
Αρχικά, τι παίζει με τους δήμους και τις δημοτικές εκλογές;
Στους δήμους, θα σκέφτεσαι, θα εκλέγεται ένας άνθρωπος και η παράταξη του και θα ψηφίζουν βελτιώσεις για την περιοχή, ανάλογα με το τι ζητάνε οι πολίτες. Δεν είναι, όμως, έτσι. Οι δήμοι εμπίπτουν σε όλους τους κανονισμούς των μνημονίων και των αντιλαϊκών μέτρων που έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις. Συνεπώς, όποιος και να υποσχεθεί ότι θα βελτιώσει τη ζωή σου στη γειτονιά, όταν ισχύουν αυτά, σου λέει ψέματα.
Και γιατί να συμμετάσχω, τότε, στις δημοτικές εκλογές;
Τα προβλήματα στη γειτονιά σου είναι πολλά και τα γνωρίζεις. Από τα σχολεία απουσιάζουν τα ουσιώδη: πρόσφατα παλιοί σου γνωστοί, συμμαθητές σου, ή ίσως κι εσύ έκαναν κατάληψη, επειδή ξεπάγιαζαν την ώρα του μαθήματος, γιατί ο δήμος δεν διαθέτει τα απαραίτητα κονδύλια για τη θέρμανση και τη συντήρηση των σχολείων. Οι συγκοινωνίες δεν εξυπηρετούν, οι χώροι για άθληση είναι ελάχιστοι, στέκια για να βρίσκεται η νεολαία ανύπαρκτα, εκτός από τις ιδιωτικές καφετέριες. Πλατείες, δρόμοι, χώροι πρασίνου, καθαριότητα σε άθλια κατάσταση, ενώ οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας συνεχίζουν να εκπέμπουν ανεξέλεγκτα ανάμεσα στα σπίτια μας και δίπλα στα σχολεία. Για τη διαχείριση, όλων αυτών των προβλημάτων, αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο, σχεδόν πάντα, σε βάρος του κατοίκου και υπέρ των συμφερόντων των «επενδυτών». Εσύ θα τους αφήσεις να αποφασίζουν για τη γειτονιά σου, χωρίς να βγάλεις κουβέντα;
Κι εσείς, τι λέτε γι’ αυτά;
Λέμε ότι η Αριστερή Παρέμβαση δεν είναι σαν αυτούς που μας κυβέρνησαν ή μας κυβερνούν ή θέλουν να κυβερνήσουν για μας χωρίς εμάς. Υπάρχουμε από το 1994 και χαλάμε τα σχέδια στα δημοτικά συμβούλια, που θέλουν να παίρνουν απαράδεκτες αποφάσεις για τη γειτονιά μας, για τους ανθρώπους που εργάζονται στον Δήμο, για να ωφελούνται επιχειρηματίες και τράπεζες. Είμαστε αυτοί που συμμετείχαμε στις συλλογικότητες της περιοχής μας, με βάση την πεποίθησή μας για την ανάγκη ενεργοποίησης των κατοίκων και την αξία της συλλογικής δράσης, προσπαθήσαμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη εργατικών και λαϊκών αγώνων για τα μικρά και μεγάλα κοινωνικά, πολιτικά και τοπικά προβλήματα, κόντρα στο πολιτικό, δημοτικό, οικονομικό κατεστημένο.

Με τη συμμετοχή μας στο δημ. συμβούλιο με παρεμβάσεις, ερωτήσεις και αναφορές αναδείξαμε τα προβλήματα που φάνηκαν από τους πρώτους μήνες. Εναντιωθήκαμε σε αντιλαϊκά μέτρα, πράξεις και αποφάσεις της δημοτικής εξουσίας και στις συνέπειές τους. Παρεμβήκαμε και καταφέραμε να επιβάλλουμε καθυστερήσεις, μερικές ή ολικές ακυρώσεις των σχεδιασμών τους και εκτός αυτές που αναφέραμε πιο πριν. Αντιταχτήκαμε στην επιβολή χαρατσιών και προστίμων, στην αύξηση των δημοτικών φόρων. Αντιπαρατεθήκαμε και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο για το κλείσιμο και την εγκατάλειψη των δημόσιων χώρων από το δήμο και την παράδοσή τους σε ιδιώτες.
Στηρίξαμε συλλογικότητες της γειτονιάς μας και υπερασπιστήκαμε το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο στη Λαμπηδόνα, ένα χώρο πολιτικής και πολιτιστικής έκφρασης, που ζωντανεύει την περιοχή μας, στα πρότυπα της αλληλεγγύης που θέλουμε να υπάρχει διάχυτη σε όλη τη γειτονιά.
Προτείναμε κινητοποιήσεις, διεκδικήσαμε, ασκήσαμε αντιπολίτευση, αποκαλύψαμε τους σχεδιασμούς τους και δεν συμβιβαστήκαμε με την αντιδημοκρατική λειτουργία του δημ. συμβούλιου και αποφάσεις που νομιμοποιούσαν την ελαστική εργασία ή από την άλλη οδηγούσαν στην απόλυση των συμβασιούχων. Αναδείξαμε μαζί και με συλλογικότητες κατοίκων, με παρουσία και παρεμβάσεις στο δημοτικό συμβούλιο θέματα για τους πλειστηριασμούς, τις ηλεκτρονικές κατασχέσεις, την εκχώρηση στο Υπερταμείο σχολείων, δασών, δημόσιων κτιρίων και χώρων του Βύρωνα για εμπορευματοποίηση ή πώληση. Η δράση αυτή έφερνε αποτελέσματα, δημιούργησε εμπόδια στην ανεξέλεγκτη πολιτική της δημοτικής αρχής.
Συνεχίζουμε και παλεύουμε ενάντια στην εξάπλωση της φασιστικής, ρατσιστικής και ξενοφοβικής επιρροής και για την απόκρουση της δολοφονικής δράσης των νεοναζί. Εκδηλώνουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας σε ντόπιους που υποφέρουν από την ανέχεια, αλλά και πρόσφυγες που είναι αποκλεισμένοι από την πρώτη στιγμή που έφτασαν !
Στην κοινωνία που οραματιζόμαστε χωράνε όλοι και όλες. Χωράει ο πρόσφυγας, ο μετανάστης, αυτός που έχει διαφορετικό σεξουαλισμό προσανατολισμό, θρησκεία, χρώμα, φύλλο, κ.ο.κ.
Όλα αυτά, και ακόμα περισσότερα, μπορούμε να τα κάνουμε μαζί σου! Με συλλογικότητες αγώνα και αλληλεγγύης. Με ένα αριστερό, αντικαπιταλιστικό σχέδιο για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας στο σήμερα και να γκρεμίσουμε το σάπιο σύστημα της ανεργίας, της ανασφάλειας και της ασχήμιας στις γειτονιές, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.
Με τη συμμετοχή σου και τη στήριξη στην Αριστερή Παρέμβαση να φέρουμε τις ανάγκες και τα τοπικά κινήματα ξανά στο προσκήνιο. Με την ορμή της νεολαίας, μπορούμε να τούς ανατρέψουμε!
Εν τέλει, έχουμε πολλές μάχες ακόμα να δώσουμε!
Η επόμενη θα δοθεί στις εκλογές, όπου καλούμε κάθε νέο και νέα να στηρίξει την Αριστερή Παρέμβαση Βύρωνα, μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο !
Η πρώτη σου ψήφος - γροθιά στο σύστημα της αδικίας, της φτώχειας, των ανταγωνισμών, των ανισοτήτων, κόντρα στο συμβιβασμό, την ενσωμάτωση και τη μοιρολατρεία.
Ψήφος ανυπακοής, αριστερή, αντικαπιταλιστική, ανατρεπτική.