Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα καταδικάζει την εκχώρηση στο Υπερταμείο και απαιτεί ακύρωση-ΒίντεοΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΥΡΩΝΑ, ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ 

Μετά από αιτήσεις των συμβούλων της αντιπολίτευσης, έγινε χθες Πέμπτη 27/9 στις 4 το μεσημέρι το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στο Βύρωνα για το πέρασμα στο Υπερταμείο των 40 ακινήτων (δασικές εκτάσεις, σχολεία, δημόσια κτίρια, κοινόχρηστοι χώροι, κλπ) της περιοχής μας. Το δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα με 18 ψήφους υπέρ (όλες οι παρατάξεις και οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και 2 από την παράταξη της δημοτικής αρχής) και 11 αποχές από τη δημοτική αρχή (το δημοτικό συμβούλιο έχει 41).

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ημ. 27/9/2018 

Το δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα καταγγέλλει την απόφαση της Κυβέρνησης, αντιτίθεται στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας του Βύρωνα στην ΕΕΣΥΠ Α.Ε. (Υπερταμείο), και απαιτεί την ακύρωση του ΦΕΚ Β 2317/19-6-2018 και ΦΕΚ Β’ 2320/19-6-2018, την κατάργηση του Υπερταμείου, την ακύρωση όλων των σχετικών μνημονιακών νόμων που ψήφισαν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι προηγούμενες Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ. 

Δεν θα σιωπήσουμε, δεν θα συναινέσουμε στην εξαφάνιση της δημόσιας περιουσίας και κάθε έννοιας δημόσιου αγαθού, στην εκχώρηση-ξεπούλημά τους στα funds,τους επενδυτές, τα κοράκια-μεγιστάνες του πλούτου και την είσοδο στη ζούγκλα των νόμων της αγοράς. Μας βάζουν πιο βαθιά στο σφαγείο της εξαφάνισης κάθε εργατικού δικαιώματος, της καταβαράθρωσης στη φτώχεια της πλειοψηφίας του λαού για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της Ε.Ε., των τραπεζιτών και του κεφάλαιου. Αύριο εταιρείες θα μας ζητούν χρήματα για τα σχολεία που πηγαίνουν τα παιδιά μας, για τα στενά ανάμεσα στα σπίτια μας στα παλιά προσφυγικά του Βύρωνα, για να περπατάμε στον Κουταλά, για να μπαίνουμε στους αθλητικούς χώρους. 

Καλούμε το λαό του Βύρωνα να οργανωθεί για να υπερασπίσει την πόλη μας, κόντρα στους σχεδιασμούς κυβέρνησης, περιφερειακών και δημοτικών αρχών.

-- ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΑ ΔΑΣΗ, Η ΠΟΛΗ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ

-- ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ & ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ

-- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ-ΑΚΥΡΕΣ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ