Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ



ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
ΝΕΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
Στη γειτονιά μας είχαμε νέα φασιστική επίθεση. Συγκεκριμένα τα χαράματα της Κυριακής 3 Ιανουαρίου 2016 μια ομάδα φασιστών-εθνικιστών επιτέθηκε στο χώρο της κατάληψης στο Πάρκο της Ανάληψης, η επίθεση αποκρούστηκε από τους παρευρισκόμενους στο χώρο. Ας σημειωθεί ότι οι επιτιθέμενοι προσπάθησαν νωρίτερα να κάνουν ζημιές και στο στέκι της Συνέλευσης Κατοίκων Β-Κ-Π στην οδό Κύπρου.
Οι φασιστικές αυτές επιθέσεις δεν είναι οι πρώτες στη γειτονιά μας. Το στέκι της Συνέλευσης Κατοίκων Β-Κ-Π δέχθηκε επίθεση και πριν από μερικές εβδομάδες. Τα γραφεία της Αριστερής Παρέμβασης δέχθηκαν επίθεση πριν από καιρό και τις μέρες εκείνες φασιστοειδή επιτέθηκαν σε μετανάστη στους δρόμους του Βύρωνα.
Φαίνεται ότι οι φασίστες στριμωγμένοι από το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα, που οδήγησε την ηγεσία της Χρυσής Αυγής στο δικαστήριο και την απήχηση τους σε κάμψη, προσπαθούν να επανενεργοποιήσουν τις δυνάμεις τους μέσα από βίαιες ενέργειες όπως οι παραπάνω.
Η γειτονιά μας φτιάχτηκε από πρόσφυγες και δεν
πρόκειται να ανεχθεί ρατσιστικά και ξενοφοβικά ουρλιαχτά αλλά ταυτόχρονα έχει και μια μακριά ιστορία αγώνων ενάντια στους Ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, ιδεολογιτικοπολιτικούς πατέρες των σύγχρονων φασιστών. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την επανάληψη αυτών των φαινομένων. Επιβάλλεται να κινητοποιηθούμε ενωτικά ενάντια στη «φαιά πανούκλα» και να επαγρυπνούμε ώστε σε νέα απόπειρα εμφάνισης τους στην περιοχή να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει.
  • Απομόνωση των φασιστών, απόκρουση κάθε ρατσιστικής, ξενοφοβικής, νεοναζιστικής προπαγάνδας,
  • Να μην επιτρέψουμε φασιστικές ενέργειες, δράσεις, εμφανίσεις και επιθέσεις στη γειτονιά μας.
  • Καταδίκη των ναζί της Χ.Α!
  • Όχι στην αντιλαϊκή πολιτική που σιγοντάρει, ανέχεται και τροφοδοτεί τη διάδοση των φασιστικών ιδεών. Όχι στους φράκτες που πνίγουν πρόσφυγες και στα μνημόνια που καταστρέφουν τις ζωές μας !