Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - Ε.Ε.


Το παρακάτω ψήφισμα, σχετικά με το σαρωτικό ΟΧΙ του λαού  στις προσταγές της Ε.Ε. για νέα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα και σχετικά με τη νέα συμφωνία και το δρομολογημένο νέο μνημόνιο, κατέθεσε η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα. 
Παρότι τα παραπάνω αφορούν το δήμο και αποτελούν θέμα συζήτησης και αποφάσεων από την ΚΕΔΕ, τους δήμους και άλλους φορείς, ο δήμαρχος αρχικά αρνήθηκε τη συζήτηση, λέγοντας ότι στόχος μας είναι να εκτεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Τελικά, η πρόεδρος του δημοτικού συμβούλιου, το έθεσε προς ψηφοφορία για το αν θα γίνει θέμα και πάρθηκε ομόφωνα απόφαση ως προς αυτό, αλλά μεθοδεύτηκε έτσι ώστε να μετατεθεί η συζήτηση του  στο τέλος της συνεδρίασης, όπου είχαν αποχωρήσει όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και δεν έγινε καμιά συζήτηση. 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
Την Κυριακή 5 Ιούλη, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, είπαμε ένα βροντερό και περήφανο ΟΧΙ στις αντεργατικές-αντιλαϊκές προσταγές των Ε.Ε., ΔΝΤ, ΕΚΤ. Εμείς δεν έχουμε αυταπάτες ότι ένα δημοψήφισμα αρκεί για να αλλάξει συνολικά η κατάσταση, εκφράστηκαν όμως ξεκάθαρα οι λαϊκές διαθέσεις σε μια ταξική μάχη.
Στο ένα στρατόπεδο,  το μαύρο
μέτωπο της αντίδρασης με τη σύγχρονη ιμπεριαλιστική ιερή συμμαχία Ευρωπαϊκής Ένωσης-ΕΚΤ-ΔΝΤ, τα ελληνικά αστικά κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, και οι στυλοβάτες τους δημοτικές και περιφερειακές αρχές, οι καναλάρχες, οι εργοδότες, μαζί με τους υποταγμένους γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ σε μια πρωτοφανή σε ένταση – πραξικοπηματικού χαρακτήρα – συντονισμένη επίθεση κατά του εχθρού λαού.
Στο άλλο στρατόπεδο, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι απολυμένοι, τα φτωχοποιημένα και εξαθλιωμένα από τα συνεχόμενα μνημόνια λαϊκά στρώματα, η ανυπόταχτη νεολαία, που δεν τρομοκρατήθηκαν, δεν λύγισαν και είπαν το ΟΧΙ. Γύρισαν την πλάτη στο σάπιο σύστημα των ΜΜΕ, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και των βιομηχάνων. Ο λαός βγήκε στο προσκήνιο. Η ψήφος ήταν ταξική.

Την επόμενη μέρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περιφρόνησε κατάφορα την εκφρασμένη θέληση του λαού και μαζί με το μαύρο μέτωπο που δήλωνε ότι το ΟΧΙ σημαίνει ρήξη, έσπευσαν να παραχαράξουν και να ερμηνεύσουν το ΟΧΙ, δηλώνοντας ότι δεν σημαίνει ρήξη, και να φέρουν ένα νέο μνημόνιο.
Η κυβέρνηση κατάρτισε και συμφώνησε με την Ε.Ε. και άρχισε να φέρνει στη Βουλή μέτρα που απέρριψε ο λαός στο  δημοψήφισμα. Μέτρα που συντρίβουν τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, δεν αφήνουν στην εθνική κυριαρχία λιμάνια, αεροδρόμια, εθνικούς δρόμους, τηλεπικοινωνίες, ενέργεια, νερό, δημόσια γη, οργανισμούς και περιουσία. Και όλα αυτά για να πάρουν νέες δόσεις που πάνε στις τράπεζες και για να εξοφλούν προηγούμενα δάνεια, που δεν πήγαν στις ανάγκες του λαού, αλλά στις τσέπες των ημέτερων και των τραπεζιτών.
πάνε ήφο δηλώνοντας και να δώσει την ερμηνεία ότι η ψήφος δεν σήμαινε ρήξη και παραχαράσσει Τα μέτρα που ήδη νομοθετήθηκαν και όσα πρόκειται να φέρουν και να ψηφίσουν από κοινού κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι αποτελούν ένα σκληρότατο μνημόνιο, παρόμοιο με αυτό που καταψήφισε ο ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα.
Οι επιπτώσεις αυτών των μέτρων οδηγούν την κοινωνική πλειοψηφία στην εξαθλίωση, τη χώρα σε ομηρία και τους δήμους σε χρεοκοπία.
Οι εργαζόμενοι και ο λαός έδειξαν πως δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουν τα πάντα μέσα στο ευρωσφαγείο.
Δεν ψήφισαν ΟΧΙ για να ξαναφέρουν το μαύρο μέτωπο πάνω στη ζωή τους. Ψήφισαν ΟΧΙ για να αλλάξουν σελίδα. Να συντρίψουν τα μνημόνια, να διαγράψουν το ληστρικό χρέος, να σπάσουν τη φυλακή της ΕΕ και του ΔΝΤ, το βασίλειο του επιχειρηματικού και τραπεζικού κέρδους!

Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα να συζητήσει σήμερα 22/7/2015 προ ημερησίας, να εκφράσει το λαό του Βύρωνα που ψήφισε συντριπτικά ΟΧΙ στα μέτρα. και να αποφασίσει:

- Να πάρει θέση ενάντια στη συμφωνία και στην υπογραφή νέου μνημονίου από την κυβέρνηση.
- Να απαιτήσει από την κυβέρνηση να σεβαστεί την απόφαση του ελληνικού λαού  και να μην προχωρήσει σε ψήφιση και άλλων νόμων με προαπαιτούμενα. Να ακυρωθούν τώρα παλιά και νέα μνημόνια. 
- Καμιά επωφελής συμφωνία για το λαό δεν μπορεί να υπάρξει με τη "λύκοσυμμαχία" ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ.
- Από το δήμο να μην υπάρξει συμμόρφωση με τους μνημονιακούς νόμους (περικοπές, επιτήρηση και έλεγχοι από την τρόικα, μείωση κοινωνικών δαπανών, μνημονιακή αναμόρφωση δημόσιας διοίκησης), να μην εγκατασταθεί η τρόικα στα υπουργεία και τους δήμους, να σταματήσει η πληρωμή δόσεων στους τοκογλύφους, να διαγραφεί το χρέος. Ρήξη με την Ε.Ε., το ευρώ και την κυριαρχία του κεφαλαίου.

22/7/2015